Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2022-05-24 08:10:35)


Nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 134 avaldust ja teadet kuritegudest. Lähisuhtevägivalla teateid oli 113. Varavastastest kuritegudest teatati 47, sh röövimistest ühel ja vargustest 39 korral. Avaliku korra raskeid rikkumisi oli viis. Registreeriti 15 inimvigastustega liiklusõnnetust, milledes sai vigastada 15 inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 67. Piirilt saadeti tagasi 12 inimest. Schengeni viisaeeskirjade rikkumisi oli üks.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

20. mail teatati, et Nõmmel Männiku teel löödi 39-aastast meest. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

20. mail teatati, et 51-aastane naine lõi Nõmmel Võidu tänaval endale tuttavat 79-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid 51-aastase naise kinni.

20. mail teatati, et Lasnamäel Peterburi teel asuvas tanklas toimus konflikt 54-aastase mehe ja 47-aastase mehe vahel. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

20. mail alustati menetlust selles, et Kesklinnas F. R. Faehlmanni tänaval löödi 38-aastast naist. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

20. mail teatati, et elukaaslane lõi Lasnamäel Võidujooksu tänaval 34-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

21. mail teatati, et Kesklinnas Parda tänaval lõi 27-aastane mees 17-aastast noormeest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

21. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Kaera tänaval korteris lõi 39-aastane mees oma elukaaslast, 48-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

21. mail teatati, et Haaberstis Paldiski maanteel parklas tekkis konflikt kolme inimese vahel, milles sai kannatada 53-aastane mees. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

21. mail teatati, et Pirital Kase tänaval majas ründas 30-aastane alkoholijoobes mees oma endist elukaaslast, 27-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

21. mail teatati, et Lasnamäel Paekaare tänaval korteris ründas 42-aastane mees oma endist abikaasat, 32-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

22. mail teatati, et kesklinnas Viru tänaval lõi seni tuvastamata mees 37-aastast meest.

22. mail teatati, et kesklinnas Vana-Viru tänaval lõi 32-aastane naine 40-aastast meest. Politseinikud pidasid naise kinni.

22. mail teatati, et Haabresti Õismäe tee korteris lõi 43-aastane naine oma endist elukaaslast, 45-aastast meest.

22. mail teatati, et Lasnamäe Peterburi teel lõi alkoholijoobes 33-aastane mees 29-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

22. mail teatati, et Lasnamäe Pae tänava korteris lõi 53-aastane mees 28-aastast meest.

Avaliku korra raske rikkumine

22. mail toimus kesklinna Vesivärava tänaval intsident, kus 38-aastane mees viibis väliüritusel ja tal tekkis kohapeal sõnaline konflikt teiste üritusel viibinud inimestega, mille käigus ta ähvardas ühte üritusel osalenut puidust kepiga. Seejärel läks 38-aastane mees oma sõidukisse ja hakkas mõne aja pärast autoga liikuma välilaudade suunas, kus istusid inimesed. Õnneks keegi kohalolijatest viga ei saanud. Teised üritusel olnud inimesed reageerisid kiirelt, tõmbasid 38-aastase mehe sõidukist välja ja andsid ta üle politseile.Juhtumi asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust avaliku korra rasket rikkumist käsitleva paragrahvi järgi.

Vargused

20. mail alustati menetlust selles, et Kesklinnas Tatari tänaval varastati lukustatud jalgratas Thömus väärtusega 4000 eurot.

20. mail teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval on sõiduki klaasi lõhkumise teel varastatud automakk. Kogukahju on 1000 eurot.

21. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Kotzebue tänaval on korterist varastatud erinevaid isiklikke asju. Tekitatud kahju 600 eurot.

22. mail teatati, et Keila linnas varastati sõidukist sularaha. Varguse ja akna lõhkumisega tekitatud kahju on 4000 eurot.

Omastamine

20. mail alustati menetlust selles, et Põhja-Tallinnas Niine tänaval omastati trepi peale jäänud seljakott erineva arvutitehnikaga. Kogukahju on 1500 eurot.

Harjumaa

Vargus

20. mail alustati menetlust selles, et Keilas Paldiski maanteel varastati alumiiniumtorusid koguväärtusega üle 2200 euro.

Piiriturvalisus

20. mail koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja sissesõidukeeld pooleks aastaks 1987. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikule. Mees oli Eestis viibinud 11 päeva ebaseaduslikult.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

20. mail sai politsei väljakutse Tartus Ujula tänava kauplusesse, kus turvatöötaja ja kliendi vahel puhkes konflikt, mille käigus joobes kauplusekülastaja teda korrale kutsunud turvatöötajat lõi. Politsei pidas lööja kinni ning viis ta kainenema.

Kelmus

Politsei poole pöördus Tartus elav mees, kelle krediitkaardilt oli tema nõusolekuta sularaha välja võetud. Mehele tekitatud kahju on 349 eurot. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Valgamaa

Kelmus

Politseisse pöördus Valgas elav mees, kes oli saanud telefonikõne väidetavalt Google esindajalt, kelle sõnul oli vaja kontrollida ohvri konto ohutust. Selleks paluti mehel siseneda AnyDesk programmi ja seal sisestada paroolid ning järgida helistaja erinevaid korraldusi. Peale suhtlust väidetava Google esindajaga avastas mees, et tema kontolt on kadunud 2000 eurot. Politsei selgitab kelmusjuhtumi üksikasju kriminaaluurimises.

Võrumaa

Asja omavoliline kasutamine

22. mail teatati politseile, et Võrus Tartu tänava eramu eest ärandati sõiduauto Seat Leon, mis mõni hetk hiljem mahajäetuna Sikajala-Heisri tee 1. kilomeetrilt avariilisena kraavist leiti. Masin teisaldati politseiparklasse ning juhtunu üksikasju ning teo toimepanijat selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

22. mail tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine neljal Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi.

21. mail tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

21. mail avastasid Koidula piiripunkti piirivalvurid Kasahstani registreerimismärgiga Volvo veoki kabiinist antiradari. Juhti teavitati liiklusseaduse nõuete rikkumisest, misjärel juht seadme likvideeris ning jätkas oma teekonda.

21. mail tõkestati Koidula piiripunktis Eestisse sisenemine Moldova Vabariigi kodanikul, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi.

21. mail avastasid piirivalvurid Luhamaa maanteepiiripunkti saabunud Venemaa numbrimärgiga sõidukit kontrollides, et selle haagisel olev VIN-kood ei ühti tunnistusel oleva koodiga. Haagis paigutati korrektsete dokumentide saabumiseni piiripunkti territooriumile ning selle juhil lubati lahkuda Venemaa Föderatsiooni.

20. mai hommikupoolikul avastasid Saatse kordoni piirivalvurid Saatse küla kandist piiriäärselt alalt ajutises traattõkkes viga saanud ning hukkunud põdra. Info hukkunud suurloomast edastati nii kohalikele jahimeestele kui ka riigiinfo telefonile.

20. mail avastas Mustvee kordoni piirivalvepatrull Rajakülast lukustamata paadi, mille andmed ei ühtinud registris oleva infoga. Lisaks puudus alusel tehase andmete kleebis, mistõttu võeti ühendust selle väidetava omanikuga, kel ei olnud kohe piirivalvuritele adekvaatseid selgitusi anda ega dokumente esitada. Asjaolude selgitamiseni tõsteti alus haagisele ning toimetati vallasasjana hoiule kordoni õuele.

20. mail tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudus seaduslik alus piiriületuseks. Talle väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Röövimine

22. mail püüdis 18-aastane mees varastada Sillamäel Viru pst kauplusest alkoholi ja karastusjooke. Poest väljumisel takistas teda kaupluse müüja, keda mees mitmel korral lõi. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Kehalised väärkohtlemised

22. mail teatati politseile, et Narvas Rahu tänaval lõi 30-aastane mees mitmel korral oma endist elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

22. mail laekus politseile teade, et Kohtla-Järvel Timuti tänaval viskas 61-aastane naine oma naabrinaist puukaikaga ja põhjustas sellega viimasele valu.

21. mail sai politsei teate, et Jõhvis Puru tee korteris lõi 60-aastane mees oma abikaasat ja tekitas sellega naisele tervisekahjustuse.

21. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Sõpruse tänaval tungis 62-aastane mees kallale oma elukaaslasele tekitades sellega naisele valu ja tervisekahjustuse. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

20. mail sai politseile teate, et Narva-Jõesuus Lembitu tänaval lõi 34-aastane mees lõi oma isa. Politsei pidas mehe kahtlustavana kinni.

21. mail sai politsei teate, et Sillamäel Kesk tänaval tungisid kolm tundmatut meest kallale 37-aastasele mehele.

Vargused

Politseile laekus teade, et neljapäeva ja laupäeva vahel on sisenetud Kohtla-Nõmmel Metskonna tänaval abiruumi ja varastatud kolm elektrisaagi. Esialgne kahju on 220 eurot.

20. mail teatati politseile, et Toila vallas Roodu külas on abihoonest varastatud Makita akutrell, tiigersaag ja lihvimismasin. Esialgne kahju on 680 eurot.

20. mail teatati politseile, et Kohtla-Järvel Puru teele pargitud autolt varastati esistange ja registreerimisnumber. Esialgne kahju on 235 eurot.

21. mail sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Olevi tänaval varastati eramust keevitusaparaat, keevitusmask, ketaslõikur Makita, akutrell Biltima koos laadijaga ja muid elektrilisi tööriistu. Esialgne kahju on 1431 eurot.

Ähvardamine

20. mail teatas 34-aastane naine, et teda ähvardas Kohtla-Järvel Järveküla teel tundmatu mees vägivallaga.

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

22. mail teatati, et Rakveres Võidu tänava korteris lõi 39-aastane mees oma elukaaslast ja põhjustas sellega viimasele tervisekahjustuse. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

21. mail sai politsei teate, et Rakveres Võidu tänaval lõi 33-aastane mees oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus

21. mail teatati, et Kundas Aia tänaval siseneti ukse lõhkumise teel majja ja varastati mootorsaag ja elektriline saag. Esialgne kahju on 400 eurot.

Piiriturvalisus

20. mail koostati Narva-I piiripunktis kümme riiki sisenemise keeldu. Riiki sisenemine tõkestati ühel Usbekistani Vabariigi kodanikul, kolmel Ukraina kodanikul, viiel Venemaa Föderatsiooni kodanikul ja ühel Moldova Vabariigi kodanikul

21. mail tuvastati Narva I piiripunktis neljal korral Schengeni viisaeeskirjade rikkumine. Ühel puhul oli tegemist Moldova kodanikuga ning kolmel juhul Venemaa Föderatsiooni kodanikega. Kõikidele isikutele märati rahatrahv, kohaldati riiki sisenemise keeld ning koostati ettekirjutus riigist lahkumiseks seitsme päeva jooksul.

21. mail koostati Narva-I piiripunktis üheksa riiki sisenemiskeeldu. Neist kaks koostati Ukraina kodanikele, neli Moldova Vabariigi kodanikele, üks Serbia kodanikule ja kaks Venemaa Föderatsiooni kodanikele.

21. mail toimus Narva kordoni ja Keskkonnaameti sihtsuunitlusega tegevus Narva jõel eesmärgiga kontrollida piiriveekogul liiklejaid ja ennetada ning avastada piirirežiimi rikkumisi ja tagada ohutusnõuete täitmine piiriveekogul. Avastati kaks rikkumist harrastuspüügiõiguse kohta, 11 rikkumist oli seotud aluse varustuse mittetäieliku komplekteerimisega ja kaks viga tuvastati piiriveekogu programmi andmete iseregistreerumisel. Kokku kontrolliti 51 alust.

21. mail kontrolliti Narva-I piiripunktis riiki sisenemisel 1969. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku ja avastati, et tema Eesti elamisluba on kehtetu. Elamisloakaart võeti kontrolliks ära mees lahkus tagasi Venemaale.

22. mail kontrolliti Narva-I piiripunktis riiki sisenemisel 1985. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku ja avastati, et mehe viisa on võltsimistunnustega. Mehele väljastati piiril riiki sisenemise keeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

22. mail koostati Narva-I piiripunktis kuus riiki sisenemise keeldu, millest viis väljastati Venemaa Födertsiooni kodanikele ja üks Moldova Vabariigi kodanikule.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
23. mail teatati, et Pärnus löödi tänaval 25-aastast meest, kes sai viga. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

21. mail sai politsei teate, et Pärnus lõi 64-aastane mees enda naabrit, 49-aastast naist, kes sai viga.

Avaliku korra raske rikkumine
21. mail teatati, et Pärnus lõi 22-aastane mees baaris 27-aastast meest, kes sai viga. Politsei pidas 22-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus
20. mail alustati menetlust selles, et 19. mail varastati Pärnus korterist sülearvuti, mobiiltelefon ja vöökott dokumentidega. Esialgsetel andmetel on kahju 670 eurot.

Kelmus
20. mail alustati menetlust selles, et 40-aastane mees soovis osta mobiiltelefoni ning kandis internetis seda müünud tundmatule pangaülekandega üle 443 eurot. Paraku ei ole mees saanud soovitud telefoni või tagasi üle kantud raha.

Järvamaa

Vargus

21. mail alustati menetlust selles, et ajavahemikul 11. mai kuni 19. mai siseneti Järva vallas talumajja, kust varastati televiisor, muusikakeskus ja muid asju. Esialgsetel andmetel on kahju ligi 1000 eurot.

Raplamaa

Vargused
23. mail teatati, et Kehtna vallas on täpselt tuvastamata ajal sisenetud talumajja, kust varastati muruniiduk, jalgratas ja muid asju. Täpne kahju on selgitamisel.

20. mail sai politsei teate, et Märjamaa vallas on täpselt tuvastamata ajal varastatud vahelaost puutüvesid. Esialgsetel andmetel on kahju ligi 435 eurot.

Kelmus
20. mail alustati menetlust selles, et 34-aastane mees tutvus selle aasta märtsi lõpus tutvumissaidil tundmatuga, kes lõi mehele ebaõige ettekujutuse krüptorahasse investeerimisest. Tundmatu juhendamisel investeeris mees krüptoraha investeerimisplatvormil, kuid tema eelnevalt loodud konto seal suleti ning üle kantud raha ei ole võimalik enam tagasi saada. Esialgsetel andmetel tekitati pettusega varalist kahju 19840 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna
prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.