Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Läänemeremaad loodusharidusest (2007-05-08 06:57:36)

 

9.–10. maini toimub Tartus ja Alatskivil loodushariduse edendamise rahvusvaheline konverents. See keskendub Läänemere riikide koostööle loodus- ja keskkonnahariduses; käsitletakse ka üksikmaades ja rahvusvaheliselt, näiteks Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja Läänemere Nõukogu Baltic 21 raames koostatud strateegiaid.

Konverentsi avapäeval Tartus Sadamateatris esinevad haridusminister Tõnis Lukas, Baltic 21 ja Põhjamaade MN esindajad, samuti juhtivad loodushariduse edendajad Soomest, Rootsist, Venemaalt, Lätist ja Eestist. 10. mail vahetatakse Alatskivi looduskeskuses loodusõpetuse metoodika kogemusi: praktilisi õppusi juhendavad eri riikides töötavad õpetajad.

Konverentsi korraldab Euroopa Liidu riikidevahelise koostöö programmi Interreg IIIB project BSR EAGLE, mis on kolme aasta jooksul loonud võrgustiku loodushariduse keskustele ja looduse vahendajatele. Projektis osalevad kõik kümme Läänemere riiki – Soome, Taani, Rootsi, Saksamaa, Poola, Leedu, Läti ja Eesti kõrval ka Norra ja Venemaa – kokku ligi 50 partnerorganisatsiooniga.

Projekti käigus on valminud säästlikku eluviisi toetava hariduse strateegiad Eestis ja Soomes, loodud looduskeskused Alatskivil, Hiiumaal ja Lätis Gauja rahvuspargis.

Valminud on hulgaliselt uusi temaatilisi programme looduse õpetamiseks Norras, Rootsis, Eestis, Lätis, Leedus, Soomes ja Poolas; näitusi ja väljapanekuid, filme, raamatuid ja ajakirju. Valminud ja ellu rakendatud on ka uued loodusõpetuse metoodilised õppekavad Eestis ja Soomes.

Suur osa projektist on olnud pühendatud koostöövõrgustiku rajamisele ja kogemuste vahetamisele. Projekti üldine eelarve on üle 3 miljoni euro.

Lisainfo: projekti koduleht www.bsreagle.net

A
llikas: www.hiiumaa.ee 07.05.2007 ajalehest Hiiu Leht.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.