Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eestlased nõuavad puukoolidest mitut sorti kandvat viljapuud (2007-05-05 07:29:25)


Eestlastest aiaomanike seas on üha populaarsemaks muutunud perepuud, milleks nimetatakse viljapuid, kus ühele tüvele on kokku poogitud terve perekond erinevaid sorte.

 

Kui pookida ühele tüvele mitu eri aegadel valmivat sorti, kannab puu vilja suvest hilissügiseni, kirjutab Äripäeva eriväljaandele Aiandus.

 

«Popimaks on perepuud muutunud just viimasel ajal,» rääkis Saare ja Tõrvaaugu aiandustalu pidaja Aivar Saar Äripäevale. «Me teeksime ka ploomi ja mureli perepuid, aga meil ei ole materjali hetkel, kõik ostetakse juba ka tavapuudena käest ära,» märkis Saar.

Juhani puukooli projektijuhi Tiit Juhani sõnul on üks peamisi perepuude müügiedu põhjuseid aedade väiksus, kuhu mahubki ainult üks puu.

 

«Perepuud on huvitavad - ühe sordiga puu on igav, aga mitmevärviliselt õitsev õunapuu annab kõneainet,» seletas Juhani. Tema sõnul tehakse ka perepõõsaid, mis poogitakse pika tüve külge ja muutuvad nii justkui marjapuudeks.

 

«Umbes inimesekõrguse puu otsast korjamiseks ei pea kummarduma ning samal puul olevad erineva maitse ja värviga karusmarjad muudavad ta ilusaks,» rõhutas Juhani.

 

Allikas: www.tarbija24.ee 04.05.2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.