Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2022-04-28 08:33:55)

Ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 73 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 32 varavastast kuritegu, sh 17 vargust. Lähisuhtevägivallast teatati politseid 27 korral. Registreeriti kaks inimvigastustega liiklusõnnetus, milles sai vigastada kaks inimest. Tabati seitse alkoholijoobes sõidukijuhti ja kaks narkojoobes sõidukijuhti.


PÕHJA PREFEKTUUR


Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

26. aprillil teatati, et Haabersti Vabaõhumuuseumi tee korteris kriimustas 63-aastane naine oma elukaaslast, 64-aastast meest. Politseinikud pidasid naise kinni.

26. aprillil teatati, et Kristiine sõpruse puiestee korteris lõi 23-aastane mees 17-aastast meest. Politseinikud pidasid lööja kinni.

Kelmused

26. aprillil alustati menetlust kelmuses, 44-aastane mees nägi eelmisel aastal internetis reklaami, mis pakkus raha teenimise võimalust aktsiaturul ning jättis veebilehele enda kontaktid. Peatselt võeti temaga ühendust, kannatanu andis oma seadmele kaugligipääsu, registreeris end kauplemisplatvormil revolutexpert.co ja teda juhendati esimese sissemaksu tegemisel. Hiljem õhutati kannatanut erinevatel ettekäänetel teostama krüptoraha ülekandeid. Kelmusega tekitatud kahju on 23 120 eurot.

26. aprillil alustati menetlust sellest, et 48-aastasele mehele helistati Googlest ja SEB Pangast ettekäändel, et avaldaja konto on viirusega nakatunud ning tema nimel on võetud laenu. Kontrolli eesmärgil paluti avaldajal alla laadida kaugjuurdepääsu programm, edastada isiklikke andmeid ning kinnitada tehinguid Mobiil-ID abil. Selle tulemusena laekusid avaldaja SEB pangakontole Bondora laen summas 6500 eurot ning Esto laen summas 3964 eurot, mis kanti edasi Revolut panka. Kelmusega tekitatud varaline kahju vähemalt 10 464 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Vargus

26. aprillil teatati, et Tartu vallas Vahi alevikus varastati traktori kabiinist displei, juhtmonitor ning navigatsioonisüsteemi antenn. Kahju on umbes 8000 eurot.

Valgamaa

Kelmus

Politseile laekus teade, et 25. aprillil helistas ühele valgamaalasele end pangatöötajana esitlenud kelm, kes pettis mehelt välja tema PIN-koodid. Peagi võttis kelm ohvri kontolt 1544 eurot. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Võrumaa

Kelmus

Politseisse pöördus Võrus elav naine, kes oli saanud kullerfirmalt sõnumi, milles teatati paki kohaletoimetamisest. Paki kättesaamiseks tuli naisel edastatud lingi vahendusel kinnitada ülekandetasu, misjärel teostati naise arvelduskontolt ülekandeid summas 644 eurot. Kelmusjuhtumi üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

Ööl vastu 27. aprilli tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

IDA PREFEKTUUR

Möödunud ööpäeva jooksul Ida prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Piiriturvalisus
26. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1991. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kel puudus kehtiv reisidokument. Isiku reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid ja rahalised vahendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

26. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1983. aastal sündinud Colombia Vabariigi kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid ja rahalised vahendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

26. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1977. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kel puudusid kehtivad reisidokumendid. Isiku reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid ja rahalised vahendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

26. aprillil kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1986. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kelle reisi eesmärgi kohta antud ütlused olid ebaselged ja puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid ja rahalised vahendid. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

26. aprillil viidi läbi illegaalimenetlus 2001. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodaniku suhtes, kes viibis seadusliku aluseta Eestis kolm päeva. Isikule koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ning kohaldati sissesõidukeeld 6 kuuks.

26. aprillil viidi läbi illegaalimenetlus 1944. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodaniku suhtes, kes viibis seadusliku aluseta Eestis 88 päeva. Isikule koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks 15 päeva jooksul, kohaldati sissesõidukeeld üheks kuuks ning määrati rahatrahv summas 120 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Arvutikelmus
26. aprillil alustati kriminaalmenetlust selles, et eelmisel nädalal tehti Järvamaal elava inimese teadmata tema pangakontolt ülekanne teise inimese kontole summas 2300 eurot.

Kehaline väärkohtlemine
26. aprillil alustati kriminaalmenetlust selles, et nädalavahetusel lõi Paides korterelamus seni tuvastamata mees 45-aastast meest, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.