Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeerium sai volitused Tartu Puukooli tegevuse lõpetamiseks (2007-05-04 18:15:30)

 

Istikukasvatus ja -müük antakse üle Riigimetsa Majandamise Keskusele…


Vabariigi Valitsus andis keskkonnaministeeriumile volitused lõpetada AS-i Tartu Puukool tegevus ning anda istikute kasvatamine ja müük üle keskkonnaministeeriumi valitsemisalas olevale Riigimetsa Majandamise Keskusele (RMK).

Keskkonnaministeerium pidas otstarbekaks siduda puukooli senise tegevuse RMK-ga, kuna RMK-l on olemas vajalik infrastruktuur, varalised ressursid ja teadmised erineva istutusmaterjali tootmiseks. Tartu Puukooli varade üleandmine toimub aasta jooksul. AS Tartu Puukool kuulub täielikult riigile, aktsiate valitsejaks on keskkonnaministeerium. Seisuga 31. detsember 2006 oli ettevõtte aktsiakapitali suurus 849 000 krooni.

AS-i Tartu Puukool lõpetamine ja vara üleandmine RMK valdusse võimaldab puukooli seemlaid ja klooniarhiive hallata kompleksselt koos teiste RMK majandatavate seemlatega ning säilitada ja täiendada dekoratiivistutusmaterjali emaistandusi, et tagada eeldused kodumaiste dekoratiivtaimede tootmiseks ja levitamiseks. Samuti võimaldab ühinemine laiendada kodumaiste ilupuude tootmist ja tagada selle jätkusuutlikkus, investeerides tootmisvahenditesse ja seadmetesse ning suurendades tootmise mahtu. Ka võimaldab ühinemine rajada Lõuna-Eestit metsaistutusmaterjaliga varustav külmladu, mille lõplikuks valmisehitamiseks puudusid Tartu Puukoolil piisavad vahendid.

AS-i Tartu Puukool põhitegevusalaks on dekoratiivistutsmaterjali kasvatamine ja müük. Puukooli kasutataval territooriumil alustati istikute kasvatamist 1960. aastal ning see on varem kuulunud Tartu Metsamajandi ja Eesti Metsainstituudi koosseisu. Alates 1997. aasta märtsist tegutsetakse AS Tartu Puukool nime all. Puukool kasutab 31,15 hektari suurust ala Tartu linna serval. Tootmises on ligi 200 erinevat puu- ja põõsaliiki. Istikud on valdavalt eestimaise päritoluga.

Ettevõtte müügitulu 2004. aastal oli 3,64 miljonit krooni ja 2005. aastal 4,39 miljonit krooni. Dividende maksti neil aastatel riigile vastavalt 17 000 ja 5000 krooni. Kolme viimase aastaga on investeeritud 685 000 krooni, vajadus investeeringute järele oleks kolme järgmise aasta jooksul umbes 7 miljonit krooni.

Puukoolis töötab alaliselt 20 töötajat, hooajaliselt suureneb töötajate arv 10 võrra. Kõigile töötajatele tehakse pakkumine asuda tööle RMK-sse. Aktsiaseltsi lõpetamisega täiendavaid majanduslikke kulutusi ei kaasne.

Lisainfo: Margus Kõiva, Keskkonnaministeeriumi õigusosakonna jurist, tel 626 2904; Esko Krinal, Riigimetsa Majandamise Keskuse taimlamajanduse osakonna juhataja, tel 676 7430.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 04.05.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.