Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2022-04-22 08:09:02)

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 88 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine ja 61 varavastast kuritegu, sh 47 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 24.

Registreeriti neli inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada neli inimest. Tabati kaheksa alkoholijoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati neli sisenemiskeeldu, registreeriti kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

20. aprillil teatati, et Lasnamäel Punasel tänaval toimus kahe mehe vahel konflikt, milles sai kannatada 46-aastane mees.

Vargus

20. aprillil teatati, et Lasnamäel Punase tänava garaažist on varastatud arvuti.

Kelmus

20. aprillil alustati menetlust selles, et 71-aastasele mehele helistati väidetavalt Privat pangast ja öeldi, et tema isiklikule pangakontole üritati sisse murda. Helistaja väitis, et konto tuleb blokeerida ja raha kanda turvalisemasse kohta. Kannatanu sisestas enda isiklikud andmed ja kandis Privat pangakontolt oma raha Mono panka. Kannatanule lubati, et tema Privat pangakonto tehakse korda ja raha kantakse tagasi, senini seda tehtud ei ole. Kelmusega tekitatud kahju on 350 eurot.

Harjumaa

Kelmus

20. aprillil alustati menetlust selles, et 65-aastase naisega võttis väidetavalt ühendust Google'i assistent, kes teavitas meilikonto häkkimisest. Seejärel paluti kannatanul jagada enda isiklikke pangakaardi andmeid. Naise pangakontole teostati erinevaid ülekandeid ja võeti mitmeid laene laenufirmadest. Kelmusega tekitatud kahju on üle 4200 euro.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Vargused

11. aprillil varastati Tartus Turu tänava rattahoidlast lukustatud jalgratas KTM Ultra. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel.

Politseile laekus teade, et Tartus Lina tänava rattaparklast varastati elektritõukeratas Ninebot. Kahju on 450 eurot.

Politseile teatati, et 10. aprillil varastati Tartus Ujuta tänava rattaparklast Xiaomi elektritõukeratas. Kahju on 250 eurot.

Valgamaa

Kelmus

Politseile laekus teade, et 18. aprillil helistas ühele Valgas elavale naisele end pangatöötajana esitlenud kelm, kelle mahitusel laadis naine oma telefoni erinevaid rakendusi, läbi mille kelm naise nimele mitme laenupakkuja juures laenu vormistas. Kokku kannatas valgamaalane kahju ligemale 9500 euro ulatuses. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

Politsei sai teate, et 20. aprillil tekitas 45-aastane mees Sillamäel Ranna tänava korteris oma elukaaslasele füüsilist valu. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Vargus

Politseile teatati, et 20. aprillil varastati Jõhvis Rakvere tänava pingilt mobiiltelefon Redmi Note 9 Pro. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 230 eurot.

Kelmus

Politseile teatati, et 20. aprillil helistasid Narvas elavale 32-aastasele mehele tundmatud isikud, kes tutvustasid ennast Google ja Swedbanki esindajatena ning palusid avaldajal turvalisuse tagamise ettekäändel paigaldada tarkvara Aweray Remote, mida avaldaja ka tegi. Hiljem selgus, et mehe nimel oli võetud firmast AS ESTO laenu, mis kanti tema kontole ja sealt edasi võõra inimese pangakontole. Kahju on 8000 eurot.

Piiriturvalisus

20. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1934. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes viibis seadusliku aluseta Schengeni liikmesriikide territooriumil 113 päeva, neist 2 päeva Eestis. Naisele koostati ettekirjutis Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul ja kohaldati sissesõidukeeld 3 kuuks.

20. aprillil kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1995. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

20. aprillil viidi läbi illegaalimenetlus 1962. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodaniku suhtes, kes viibis Eestis seadusliku aluseta 12 päeva. Naisele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul ja kohaldati sissesõidukeeld 3 kuuks.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus
19. aprillil teatati, et Lääne-Nigula vallas on täpselt tuvastamata ajal sisenetud kinnistul asuvatesse hoonetesse, kust varastati trimmer, rehve, muruniiduk ja muid asju. Täpne kahju on selgitamisel.

Pärnumaa

Vargus
20. aprillil teatati, et Põhja-Pärnumaa vallas siseneti täpselt tuvastamata ajal kinnistul asuvatesse hoonetesse, kust varastati diiselkütust, tööriistu ja muid asju. Esialgsetel andmetel on kahju ligi 3300 eurot.

Raplamaa

Arvutikelmus
20. aprillil alustati menetlust selles, et 7. aprillil helistas 72-aastasele naisele tundmatu inimene, kes ütles, et kuna naise Google kontole tahetakse sisse häkkida, on vaja konto turvamiseks alla laadida AnyDisk tarkvara, mida naine ka tegi. Hiljem helistati naisele veel, tutvustati ennast nii pangatöötajana kui politseinikuna ja paluti naisel enda konto kaitsmiseks sisestada internetipanka tundmatu inimese juhendamisel enda PIN-koodid, mida naine ka tegi. Hiljem selgus, et naise kontolt on tehtud võõrale pangakontole mitu ülekannet, esialgsetel andmetel 9430 euro väärtuses ning üle kantud raha ei ole petturitelt võimalik enam tagasi saada. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna
prokuratuuri pressinõunikult.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.