Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eestis toimub esimene One Health konverents (2022-04-18 08:51:20)

Eestis toimub esmakordselt Maailma Terviseorganisatsiooni ellu kutsutud algatuse One Health toidutervisekonverents. 28. ja 29. aprillil Eesti Maaülikoolis toimuv konverents toob kokku eksperdid üle kogu Euroopa, kes jagavad uusimaid avastusi ja kogemusi toidutervise valdkonnas.

One Health on katusnimetus lähenemisviisidele programmide, poliitikate, seaduste ja uuringute kavandamiseks ning rakendamiseks, mille käigus teevad koostööd mitmete sektorite eksperdid ja asjatundjad, et saavutada parimaid rahvatervise tulemusi. Olulisemad töövaldkonnad One Health lähenemises ongi toiduohutus, zoonoosid (loomade ja inimeste vahel levivad haigused) ja antibiootikumiresistentsuse vastu suunatud meetmed. Kõigist neist tuleb peatsel konverentsil ka juttu.

Eesti Maaülikooli ERA Chair projekti COMBIVET'i juhataja Alireza Fazeli nägi Baltimaades konverentsi järele vajadust juba ammu: "One Health põhimõtted mõjutavad elu meie kõigi ümber - inimesi, loomi, taimi, keskkonda. Tänaseks oleme seal, kus inimese tervise probleeme ei saa enam lahendada vaid inimest ravides - peame parandama teda ümbritsevat elukeskkonda, et paranemine poleks vaid ajutine. Selline paranemine nõuab aga nii teadlaste, toidutootjate, seadusloojate kui ajakirjanike koostööd," selgitab Fazeli.

One Health konverents on tasuta toimub Eesti Maaülikooli peahoones 28. ja 29. aprillil, kuid osalejatel on vaja end registreeruda hiljemalt 17. aprilliks. Konverentsil saab osaleda ka virtuaalselt, kuid ka sel puhul on registreerumine vajalik. Üritus toimub inglise keeles. Täpsem informatsioon ürituse kohta on leitav SIIT.



Allikas: Eesti Maaülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.