Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
AS Ceres tutvustas oma aianduskeskust (2007-05-03 23:46:22)


Neljapäeval, 3. mail toimus Harkujärvel AS-i Ceres u 4000 ruutmeetri suurusel värskelt renoveeritud aianduskeskuse müügialal hooaja avaekskursioon, mille jooksul juhataja Andres Suitso, peaaednik Maris Paalvelt,  haljastusjuht Aivar Kikas,  peaagronoom Karin Tüür ja turundusjuht Lehi Aganits tutvustasid erinevaid taimeuudiseid. AS-i Ceres aastasest müügitoodangust moodustavad umbes poole täiesti omakasvatatud või 2-3 aastat aklimatiseeritud taimed. Teist samapalju kuulub vahetult välismaalt toodud taimedele. Firma on üks kolmest Eesti siirdmurukasvatajast.

 

Tänavu on Cereses varasemast enam pööratud tähelepanu mändide kollektsioonile ja bonsaivormidele, aga eest leiab ka üle 15 erineva kukerpuusordi ning rikkaliku lehiste sortimendi, samuti trendikaid suvelilli ja kõike muud aias vajaminevat seinast seinani.

 

Aianduskeskuse spetsialistid on erinevatel Hollandi taimelaatadel ja hoolikalt valitud kasvatajatega mitmelt poolt Euroopast sõlminud lepinguid nii Eestis hästi tuntud kui ka päris värskete taimesortide siinsele turule toomiseks.

 

Jätkuvalt tasub tähelepanu pöörata suurele mändide kollektsioonile ja erinevatele bonsaivormidele, kust ka kollektsionäärikalduvustega aednik leiab endale kindlasti midagi uut ja huvitavat. Ceresel on ainsana Eestis olemas oma bonsaimändide põllud. Otse põllult saab klient valida endale sobiva eksemplari, mille kasvatamisega on vaeva nähtud Cereses juba enam kui kümmekond aastat.

 

Aasta teemad on ka suur dekoratiivsete lehtedega  tudengikindlate“ kukerpuude sortiment ja elegantse ning pehme erkrohelise okkaga lehiste sordid.

 

Peatselt on kätte jõudmas rododendronite õitsemise aeg: huvilistel oleks kindlasti kasulik läbi astuda Ceresest, sest Eesti oludesse sobivaid sorte on suurel hulgal ja erinevas mõõdus.

 

Cerese aianduskeskuse kõrval asuvad kohe ka lillekasvatuse kasvuhooned. Seetõttu on aianduskeskuses pidevalt saada suur valik suvelilli. Antud juhul on kõige tähtsam, et nad on värsked ja pole transpordiga kannatada saanud: valikut uuendatakse iga päev mitu korda.

 

Peatselt tuleb saadavale (ja osaliselt juba on müügil) rikkalik omakasvatatud püsilillede sortiment.

 

Juunikuus kavatsetakse pakkuda enneolematult laia valikut veetaimi, eelkõige suurt vesirooside sortimenti nii kunsttiiki kui ka läheduses asuvasse looduslikku veekogusse.

 

Populaarsust on kogunud soodsa hinnaga metsataimede (kuusk, mänd) seemikud, mida sel aastal pakutakse juba 3-aastaste ja kuni 0,5m kõrguste puuhakatistena.

 

Aianduskeskusesse tasub kindlasti kaasa võtta lapsed, sest juba teist aastat on sealt võimalik saada erinevaid lastele mõeldud aiakaupu ja mänguasju, mis on väga soojalt vastu võetud. Tuju tõstmiseks ja lisaenergia andmiseks on alati kohapeal suur valik jäätiseid ja karastusjooke.

 

Lillekasvatuses pakutakse kevad-suvisel hooajal enam kui 30 eri liiki suvelilli ja u 20 eri valikut amplililli. Populaarsete uustulnukatena on inglise pelargoon, aga kindlasti ka ampliroosid, pinnakatteks sobivad erivärvilised raudürdid, dekoratiivsetest kõrrelistest „mesipehme“ mesihein jt.

AS-i Ceres keskus asub Harku vallas Harkujärvel Järvekalda 33. Sinna pääseb, kui sõidate mööda Paldiski maanteed ja kohe pärast Harku järve osutab Cerese viit paremat kätt

õigele teele.


Allikas: külastuse ja AS-i Ceres materjalide põhjal Väino Eskla.


Istikute müügiplats väljas


Ronirooside sortiment


Suured mullapalliga istikud

Andres Suitso


Maris Paalvelt


Aivar Kikas


Lehi Aganits

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.