Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilm soojeneb tasapisi (2007-05-03 06:13:56)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 2. mail Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Aprilli lõpp ja mai algus on mitmel pool Ida-Eestis toonud kaasa tihedaid lumesadusid. Lähipäevil ilm tasapisi soojeneb, kuid suurem soojalaine jääb vähemalt esialgu Eestist napilt lõunapoole Läti ja Leedu kohale. Neljapäev ja reede pakuvad vahelduva pilvisusega ilma, enam on pilvi reede öösel ja hommikul, mil mitmel pool on oodata nii vihma, lörtsi kui lund. Tuul puhub reede hommikuni läänekaartest, pöördudes seejärel põhja, tuule kiirus on 3-7 m/s. Õhusooja on neljapäeva ja reede päeval 6...11 kraadi, ööl vastu reedet langeb õhutemperatuur -2...+2 kraadini. Laupäeval puhuvad lõuna- ja kagutuuled 2-6 m/s, öö on vahelduva pilvisusega ja sajuta, päev aga pilves ning üsna tugeva vihmaga. Öine õhutemperatuur langeb -2...+2 kraadini, päevane aga ei tõuse saju tõttu kõrgemale +7...+12 kraadist. Pühapäeval ja esmaspäeval on kõrgrõhkkonna põhjaosas vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Laupäeval puhub põhjatuul 4-8, öösel kuni 12 m/s, esmaspäeval on lääne- ja edelatuule kiirus aga 2-6 m/s. Öine õhutemperatuur langeb -1...+3 kraadini, päevasooja on pühapäeval 9...14 ning esmaspäeval 12...16 kraadi. Teisipäeval ja kolmapäeval laieneb Eestini madalrõhkkonna idaserv. Taevas on muutlikult pilves, hooti sajab vihma, kohati võib olla äikest. Sajuvõimalus on suurem Lääne-Eestis. Lõunakaarte tuul tugevneb 4-8, iiliti 12 m/s. Öösel on sooja kuni 10 kraadi ning päeval 10...16, kohati kuni 20 kraadi.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +6...+7 kraadi, mis on kuni 2-3 kraadi alla normi. Sademeid on oodata 15-20 mm, mis on umbes 2,5 korda üle normi.”

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.