Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Konverents heitis valgust kestliku rahastuse edendamisele Eestis ja Lätis (2022-04-07 08:53:06)

Kolmapäeval, 6. aprillil korraldasid Eesti keskkonnaministeerium ja Läti rahandusministeerium ühise veebikonverentsi, kus tutvustati kestliku arengu rahastamise edendamiseks tehtavaid pingutusi.

Eesti ja Läti alustasid tänavu kevadel ühisprojekti, millega soovitakse rakendada Euroopa Liidu taksonoomiat mõlemas riigis ja soodustada seeläbi majanduse jätkusuutlikumaks kujundamist.

Kestliku arengu eesmärk on suunata kapitalivood läbi finantssektori ja majanduse keskkonnakestlikesse tegevustesse. See aga vajab ühtseid kriteeriume, n-ö samaväärset keelt finantsasutuste ja ettevõtete jaoks. Selleks on loodud kestliku rahastuse taksonoomia, mis hõlmab kõiki eluvaldkondi põllumajandusest tööstuse ja infotehnoloogiani.

"Oluline on, et tegevused oleksid keskkonnakestlikud ehk nendega panustatakse ühistesse eesmärkidesse: kliimamuutuse mõju vähendamisse ja leevendamisse, ringmajandusele üleminekule, saastuse vähendamisele, elurikkuse ning mere- ja veekeskkonna kaitsele. Seejuures on iga ettevõtte pingutused olulised, et meie majandus hakkaks päriselt pöörduma rohelise ülemineku suunas," sõnas konverentsil Keskkonnaministeeriumi kantsler Meelis Münt.

Kestlik rahastus on mõeldud kogu finantssektorile - pangad, finantsasutused, kindlustuse pakkujad, pensionifondid -, aga ka kõigile börsil noteeritud ettevõtetele ja suurettevõtetele, kus töötab üle 250 inimese.

Konverentsil osalejad said ülevaate senistest arengutest ja edasistest sammudest projekti elluviimisel. Samuti anti soovitusi ja nõu, kuidas oma ettevõtet jätkusuutlikumaks nügida. Arutelude keskmes olid just väikesed- ja keskmise suurusega ettevõtted.

"Näeme peagi riikide vahel võidujooksu sellele, kes leiab kõige kiiremini oma majanduses üles need sektorid ja ettevõtted, mis kõige kiiremini ja tõhusamalt muutuvad roheliseks. See on suur konkurentsieelis ettevõtetele nii Euroopas kui ka maailmas laiemalt. Kuid rohelisus peab olema mõõdetav, reaalne ja selgete kriteeriumidega, et vältida rohepesu ja tuua kaasa meile kõigile tuntav positiivne mõju," selgitas Münt.

Ministeeriume toetavad ühisprojekti elluviimisel Euroopa Komisjon ja struktuurireformide toetamise peadirektoraat, Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank ja KPMG.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.