Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
RMK koristas mullu riigimetsast 152 tonni prügi (2022-04-07 08:28:56)

Kõige rohkem tuuakse prügi riigimetsa Harju- ja Ida-Virumaal, kust pärineb kokku 92 tonni
ehk üle poole koristatud jäätmetest.

"Kätte on jõudnud igal kevadel korduv aeg, mil meie kodumetsadesse maha jäetud kulunud talverehvide kõrval hakkavad lume alt välja sulama ka ehitus- ja olmejäätmed. Kaugemalt vaadates ei mõista, kas õitseb seal sinilill segi ülasega või särab puude vahel siiski kellegi majapidamisest ülejäänud "varandus". Ei ole meeldiv, kui sirutad käe sinililli korjama ja põrkud halli ollust täis räpase taaraga või kaasajal ka näomaskiga. Olukord metsades näitab paraku endiselt, et peame prügi koristamise tööga jätkama ka edaspidi," lausus RMK peametsaülem Andres Sepp.

Enim viiakse metsa olme- ja ehitusjäätmeid, mööblit, aga ka näiteks klaasi, metalli ja ohtlikke jäätmeid. Mullu kulus 152 tonni prügi koristamiseks 79 000 eurot. Töid tegid RMK lepingupartnerid Ragn-Sells ja Eesti Keskkonnateenused. Pilte tänaseks koristatud prügihunnikutest näeb RMK Flickri albumist "Prügi riigimetsas".

On ka kogukondi, kes oma kodumetsi soovivad ühiselt prügist puhtana hoida. Nii näiteks koristasid MTÜ Geopeitus liikmed metsi Harku vallas, Sõrve endise prügila lähistel. Metsast toodi välja niivanu mänguasju, sammaldunud jalanõusid, põneva mustriga kingi kui ka triibulisi viigipükse. Kokku kogunes sellelt alalt konteineritäis (18 m3) prügi, mille koht pole kindlasti looduses.

Kutsume kõiki inimesi küsima oma tuttavate käest: "Kuhu sina oma majapidamises ülejäänud jäätmed viid? On sul olemas korraldatud jäätmeveo leping?". Heaks abimeheks on ka kaardirakendus kuhuviia.ee, kust saab vaadata, kus asuvad lähimad jäätmejaamad ning milliseid jäätmeid saab sinna viia. Kui aga leiate metsas prügi, andke sellest teada riigiinfo e-posti aadressil 1247@1247.ee või telefonil 1247. Kui prügistajat ei suudeta tuvastada, teeb metsaaluse puhtaks maaomanik, kelleks riigimetsa puhul on RMK.

RMK on Eesti riigile kuuluva metsa ja teiste mitmekesiste looduskoosluste hoidja, kaitsja ja majandaja. RMK teenib riigile metsa majandades tulu, kasvatab metsauuendusmaterjali ja korraldab metsa- ja looduskaitsetöid. Lisaks loob RMK looduses liikumise võimalusi oma puhke- ja kaitsealadel ja kujundab loodusteadlikkust.

Allikas: RMK pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.