Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA märtsikuu e-infokiri (2022-04-01 09:10:30)
   Oluline info

Pindalatoetuste taotlemine toimub edaspidi uues e-PRIAs


2022. aastast toimub pindalatoetuste taotlemine uues
e-PRIAs ning vanas e-PRIAs olevad pindalatoetustega seotud teenused, sh põldude ja poollooduslike koosluste (PLK) alade joonistamine suletakse 13. aprillil!

Juhime tähelepanu, et kliendid saavad oma põlde ja alasid vanas e-PRIAs teisele kliendile üle kanda kuni 13. aprillini. Uues e-PRIAs samasugusel kujul põldude ja alade ülekandmise võimalust ei tule. Pindalatoetuste taotlemise avanemisest alates saab uues e-PRIAs esialgu üle kanda vaid põldude geomeetriad (ilma lisaandmeteta). Põldude ülekandmisega ei saa kohustusi üle anda.

2022. aastal ei avata pindalatoetuste eeltäitmist, samuti pole võimalik sel aastal hakata põlde varem joonistama. Taotlust saab e-PRIAs täita ja esitada alates 2. maist.


Kiirustage põllumassiivide piiridega seotud avalduste esitamisega!


Tuletame maakasutajatele meelde, et kellel on plaanis alanud aastal uusi maid kasutusse võtta ja sinna pindalapõhiseid toetusi taotleda, tuleks sellest PRIAle võimalikult varakult teada anda. Neil, kes alles plaanivad oma maad näiteks võsast puhastada, palume avalduse põllumassiivide piiride muutmiseks teha alles peale seda, kui võsa on maha võetud, kännud juuritud ja maa pealt ära veetud ning maa tasandatud.

Uutest maadest ja olemasolevate põllumassiivide ning säilitatavate maastikuelementide piiride muudatustest saab PRIAt kõige mugavamalt teavitada
e-PRIA teenuse "Põllumassiivide muudatused" (e-PRIA -> Pindalateenused -> Põllumassiivide muudatused) kaudu.

 

Mesilasperede arvu teatamisest ja mesila registrisse kandmisest


1. detsembril 2021 jõustunud
maaeluministri määrus nr 74 tõi kaasa muudatused mesilasperede arvu teatamises.

Esmakordselt tuli kõikidel mesinikel teatada mesilasperede arv 31.12.2021 seisuga
(s.o talvituma läinud perede arv). Edaspidi tuleb teatada ainult perede arvu muutustest kuu viimase kuupäeva seisuga sündmusele järgneva kuu 5. kuupäevaks. Kui perede arv ei ole muutunud, ei ole vaja arvu uuesti teatada.

Mesilasperede arvu saab teatada
e-PRIAs. Esmalt tuleb valida esindatav, kelle nimel toiminguid tehakse. Seejärel valida Registrid > Loomade register > Alusta uut taotlust > Tegevuskohas peetavate loomade arvu teatamine.

Enne mesilasperede arvu teatamist peab eelnevalt olema registrisse kantud mesila. Tegevuskoha (mesila) registrisse kandmine toimub
e-PRIAs. Esmalt tuleb valida esindatav, kelle nimel toiminguid tehakse. Seejärel valida Registrid > Tegevuskohaga seotud taotlused ja teavitused > Majandustegevusteade/Loomapidamisega tegelemise teade.

Lisainfot leiab
siit.

1.-16. mail 2022 saab taotleda registrisse kantud mesilasperedele mesilaspere toetust. Mesilaspere toetuse määrus on praegu muutmisel. Vastavalt planeeritavatele muudatustele antakse toetust nende mesilasperede kohta, keda taotleja 30. aprilli 2022. a seisuga registri andmetel pidas ning kelle pidamisest ta teavitas registrit hiljemalt 5. mail 2022. Juhime tähelepanu, et mesilad, kus mesilaperesid peetakse, peavad olema registrisse kantud hiljemalt 30. aprillil 2022. Pärast 30. aprilli registrisse kantud mesilatele 2022. aastal toetust taotleda ei saa.

 


Muudatused poolloodusliku koosluse hooldamise toetuse taotlemisel 2022. aastal


Alates 2022. aastast ei kooskõlasta Keskkonnaamet poolloodusliku koosluse hooldamise (edaspidi PLK) toetuse taotlusi e-PRIAs enam taotlusperioodi käigus.

Alates käesolevast aastast edastab Keskkonnaamet senise kooskõlastamise käigus taotlusele lisatud teabe PRIAle enne taotluste vastuvõtmise perioodi algust. Taotleja näeb Keskkonnaameti poolt edastatud PLK toetuse taotlemisega seotud infot e-PRIAs alates toetuse taotlemise perioodi algusest. Sellega muutub PLK taotluse esitamine taotleja jaoks lihtsamaks ja kiiremaks, kuna enam ei ole vaja oodata taotletavatele aladele Keskkonnaameti kooskõlastust.


PRIA märtsikuu uudiskirja saab lugeda klikkides lingile:

https://mailchi.mp/pria/pria-mrtsikuu-e-infokiri-js5zzplp4n

 

Allikas: PRIA infokiri



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.