Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa Liidu põllumajandusministrid tegutsevad toidutootmise kestlikkuse tagamise nimel (2022-03-21 09:14:15)

Maaeluminister Urmas Kruuse osaleb esmaspäeval, 21. märtsil Brüsselis toimuval Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu kohtumisel, kus peatähelepanu koondub toidutootmise kestlikkuse tagamisele Ukrainas toimuva sõja tingimustes.

"Sõda Ukrainas avaldab tugevat survet toidukaupade hinnatõusule, mis ühelt poolt on tingitud sisendite kõrgetest hindadest ja teisalt tavapäraste tarneahelate katkemisest. Sellest tulenevalt plaanib Euroopa Liit avada kriisireservi liikmesriikide raskustesse sattunud sektorite toetamiseks ja toidutootmise kestlikkuse tagamiseks," ütles maaeluminister Urmas Kruuse. "Lisaks saavad liikmesriigid õiguse kasutada riigiabi, mis Eesti seisukoha järgi võiks olla sarnane koroonakriisist tingitud meetmetega," vahendas Kruuse.

Esmaspäevasel kohtumisel saavad ministrid põllumajandusturgude hetkeolukorra kõrval ülevaate sellest, mis seisus on liidu ühise põllumajanduspoliitika riiklike strateegiakavade ettevalmistus.

"Eesti esitas oma strateegiakava tähtaegselt. Kõige keerulisemaks ja ajamahukamaks on osutunud keskkonnamõjude strateegiline hindamine, mis prognooside kohaselt peaks lõpule jõudma aprillis. Meie jaoks on oluline teatava paindlikkuse lubamine, mis võimaldaks riiklike eripäradega arvestamist," sõnas minister Kruuse.

Maaeluminister Urmas Kruuset saadavad Brüsselis toimuval Euroopa Liidu põllumajandus- ja kalandusministrite nõukogu istungil põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban ja välissuhete osakonna juhataja Peeter Seestrand.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.