Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Riik avab sõjapõgenike vastuvõtupunkti Pärnusse (2022-03-18 08:28:13)


Selleks, et Ukraina sõjapõgenikud saaksid kohe Eestisse saabumise järel isikukoodi ja ajutise elamisloa, avab riik esmaspäevast Pärnus sõjapõgenike vastuvõtupunkti. Varasemalt oli riigil plaan rajada vastuvõtupunkt Eesti-Läti piirile.

Vastuvõtupunktis jagatakse Ukrainast tulnutele infot, osutatakse vajadusel esmaabi, väljastatakse Eesti isikukood ning soovi korral ajutine elamisluba. Seejärel suunatakse Ukraina sõjapõgenikud ajutistesse majutuskohtadesse üle Eesti.

"Püüame punkti avamisega hoida kokku sõjapõgenike aega ning osutada rohkem teenuseid ühest kohast," rääkis Lääne piirkondliku ühendstaabi juht Kaido Kõplas. "Kui algselt plaanisime rajada vastuvõtupunkti Eesti-Läti piirile, siis arvestades Eestisse saabuvate põgenike hulka ning erinevaid teenuseid, mida punktis pakume, on seda mõistlikum teha Pärnus, kuhu on lihtsam rajada vajalikke ruume, samuti töö- ja puhkekohti."

Riigi vastuvõtupunkt rajatakse endisesse politseijaoskonna majja aadressil Pikk 18, kus juba täna tegutseb piirkondlik põgenike vastuvõtukeskus.

Üks vastuvõtupunkti rajamise eesmärk on suunata sõjapõgenikke majutuskohtadesse üle Eesti, sest praegu on mõnel kohalikul omavalitsusel väga suur põgenike vastuvõtmise koormus, samal ajal kui mõnes regioonis on majutuskohad endiselt tühjad.

Alates 27. veebruarist on Eestisse tulnud ning siia jäänud ligi 18 000 Ukraina kodanikku ja nende pereliiget, kellest ligi 40% on lapsed. Ajutist majutust on neist vajanud üle 4500 inimese, nendest lapsi ligi 1500.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.