Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti toetab Ukrainat tuletõrje- ja päästevarustusega (2022-03-07 08:35:04)

Keskkonnaministeerium toetab Päästeliidu vahendusel 300 000 euroga Ukraina
päästjate võimekuse tõstmist tuleõnnetuste ennetuseks ning ohjamiseks. Toetus antakse tänavuaastaseks rahvusvaheliseks kliimakoostööks planeeritud rahast ning päästjatele saadetakse vajalikku varustust.

Keskkonnaminister Erki Savisaare sõnul on Eesti Päästeliit olnud tihedas suhtluses Ukraina päästjatega, kes paluvad abi.

"Seoses Venemaa rünnakutega üha kriitilisemate objektide pihta ning paljude päästeoskusega inimeste reservist tagasitulekuga, on Ukraina päästjatel hädasti vaja mitmesugust tuletõrje- ja päästevarustust. Raha nad ei soovi, sest neil on raskusi tellimuste tegemisega. Sestap ostab Päästeliit toetuste eest vajaliku varustuse ja organiseerib ka kohaletoimetamise," lausus Savisaar.

Sõjategevusega kaasneb ulatuslik metsa- ja maastikutulekahjude oht, aga ka ehitiste ja tehnika põlengud. "Anname Ukraina päästjatele abi, et aidata võidelda tekkivate tulekahjudega. Lisaks kaitseme sellega ökosüsteeme ja hoiame ära kasvuhoonegaaside tekkimist nii palju, kui see sõjaolukorras võimalik on," ütles keskkonnaminister.

Toetussumma 300 000 eurot eraldatakse meetmest "Eesti panus rahvusvahelisse kliimakoostöösse".



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.