Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Linnapeade Pakti tutvustusseminar toob spetsialistid Tartusse rääkima energia- ja kliimapoliitikast (2022-03-07 08:18:39)

23. märtsil korraldab Tartu linn koostöös Eesti Linnade ja Valdade Liiduga rahvusvahelise Linnapeade Pakti tutvustusseminari. Esinevad mitmed oma ala eksperdid kliimavaldkonnas, Eesti ja Soome omavalitsuste esindajad ja Euroopa Komisjoni esindus Eestis.

Linnapeade Pakt kliima ja energia valdkonnas on Euroopa Liidust alguse saanud rahvusvaheline liikumine, mis on avatud kõigile kohalikele omavalitsustele, olenemata nende suurusest ning nendepoolsest energia- ja kliimapoliitika rakendamise hetkeseisust. "On rõõm, et rahvusvaheline ettevõtmine on taas jõudnud ringiga Eestisse. Teatavasti toimus Linnapeade Pakti seminar 2019. aastal Rakvere linnas. Seekordse seminari toimumine Tartus on igati paslik, arvestades, et Tartu linn on oma kliima ja energiapoliitikasse väga palju panustanud," ütles Eesti Linnade ja Valdade Liidu tegevdirektor Veikko Luhalaid.

Seminari toimumist Tartus toetab rahaliselt ka Euroopa Kohalike- ja Piirkondlike Omavalitsuste Nõukogu.

Eestist on Linnapeade Paktiga ühinenud kaheksa kohalikku omavalitsust (Tallinna linn, Tartu linn, Saaremaa vald, Rakvere linn, Rõuge vald, Võru linn, Jõgeva vald ja Hiiumaa vald) ning kolm toetajaliiget - Tartu Regiooni Energiaagentuur (TREA), Korteriühistute Liit (EKÜL) ning Eesti Linnade ja Valdade Liit (ELVL).

Paktile allakirjutanud omavalitsused kohustuvad rakendama integreeritud lähenemist kliimamuutuste leevendamisele ja muutustega kohanemisele. Kahe aasta jooksul tuleb Tartul ning teistel ühinenud omavalitsustel välja töötada energia- ja kliimaalane tegevuskava, et vähendada CO2-heitkoguseid 2030. aastaks vähemalt 40% võrra. "Paratamatult on säästva arengu eesmärgid seotud mitte ainult kliimakriisi, vaid ka mistahes teisteks kriisideks ettevalmistumisega. Kui tahame kriisidega üha paremini toime tulla, peame oma vastupanuvõimet tõstma," selgitas Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus.

Seminar toimub V-Spa konverentsihotellis ja osalemine on tasuta. Seminari kava leiab Eesti Linnade ja Valdade Liidu kodulehelt https://bit.ly/3CapCSw .

Registreerimine on avatud aadressil: https://bit.ly/347rVJB, seminari Facebooki üritus: https://www.facebook.com/events/540343423871742 .

Linnapeade Pakti seminarile järgneb 24.-25. märtsil toimuv VII Tartu Planeerimiskonverents "Ruumiline planeerimine digiajastul", kuhu on oodatud kõik planeerijad ja planeerimishuvilised.

Täpsem info ja registreerimine kodulehel: https://planeerimiskonverents.ut.ee/

Allikas: Eesti Linnade ja Valdade Liidu ja Tartu Linnavalitsuse 04.03.2022 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.