Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maastikuarhitektuuri tudengid muudavad Annelinna (2007-04-28 08:41:09)

 

Eesti maastikuarhitektuuri üliõpilaste selts (EMÜS) otsib võimalusi, kuidas muuta paneelelamute piirkonda Annelinna elamisväärsemaks ja huvitavamaks. Mõte teha ideede kogumise ja paberile panemise sari «Ajuprojekt» sündis mõne kuu eest EMÜSi talvepäevade ajal. Kuna iga kujunduskava sisaldab palju etappe, olid ka töötoad sisustatud nii, et liikusime üldistelt ideedelt konkreetsematele lahendustele.

 

Kõigepealt tuli üles leida ala genius loci ehk paigavaim. Ajurünnaku käigus said kõik rääkida oma Annelinnaga seonduvatest juhtumistest ning emotsioonidest. Selgus tõsiasi, et  Annelinnal too paigavaim puudub hoopiski ning on väga oluline see tekitada. Säärane soojendus aitas keskkonda hästi sisse elada ning tõi selgelt välja piirkonna head ja vead. Järgmine töötuba keskendus skitseerimise teooriale ning tekkinud ideede paberile panekule.

Mõttevahetuse käigus moodustati töögrupid ning joonistati üles kõikvõimalikud mõtted.

 

Ettekanded venisid päris pikale, kuna ideid jätkus lõputult. Futurism ja sürreaalsus said kindlasti tolle õhtu märksõnadeks. Kolmandaks kokkusaamiseks oli ideid kogunenud juba nii palju, et oli aeg need ka makettidena valmis meisterdada. Selgus, et üpris väheste ning lihtsate materjalidega saab luua väga uhkeid lahendusi. Tulemus oli tõesti võimas!

 

Majast sai puu

Viimane töötuba paiskas sõna otseses mõttes kõik eespool välja pakutu pea peale. Sellest ka õhtu koondnimetus: vastandamine. Oma senised mõtted tuli keerata risti vastupidisteks: tiheasustusest sai põld, majast puu, mustast valge jne. Kogu idee oli näidata, et muutes põhjalikult tausta, ideed ja meediumit, saab enda tööd näha hoopis teises valguses ning seeläbi anda adekvaatsemat hinnangut. Samas on see ka hea võimalus ületada loomingulist kriisi. «Ajuprojektis» osalenuile sai selgeks, et oma teadmisi ning piiritut kujutlusvõimet ära kasutades saab luua uskumatult palju head. 1. märtsil alguse saanud töö on meil plaanis ametlikult kokku võtta 3. mail. Siis võib Tartu igasse nurka kuulda ka kõva aplausi ja muud võiduka lõpuga seonduvat müra.

 

Rõõmustav on ka see, et EMÜSil on lehes nüüd oma veerg. Mäluvärskenduseks paar lauset: EMÜS alustas tegevust 1999. aastal ning ühendab endas maaülikooli ning Tallinna tehnikaülikooli tegusaid ja aktiivseid maastikuarhitektuuri üliõpilasi ning vilistlasi.

 

Liikmeid on meil praegu 116. Üritustest osavõtt annab hea võimaluse end ka väljaspool kooli erialaselt teostada ning kogemusi ammutada. Loomulikult on see ka igati mõnus viis toredas seltskonnas kvaliteetaega veeta.


Allikas: ajaleht Maaülikool 26.04.2007

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.