Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Õue õppima! (2007-04-28 08:38:29)


Tänavused maaülikooli õuesõppe nädalad kestavad 30. aprillist kuni 11. maini. 2. mail kell 15.00 toimub Kreutzwaldi 64 aulas arutelu ja infotund õuesõppe teemadel, kuhu on oodatud

kõik õppejõud ja tudengid. Sellele järgneb metsaüliõpilaste seltsi ja keskkonnakaitse üliõpilaste seltsi väitlus teemal «Milleks õuesõpe?».

Maaülikool on esimene kõrgkool Eestis, kus üritatakse õuesõpet ülikooli tasemel juurutada. 2005. aasta sügisel tegid KÜSi liikmed algatuse ning sellest ajast alates on kevadel ja sügisel

korraldatud õuesõppe nädalaid ja teabepäevi. Mullu korraldati maaülikooli tudengite seas küsitlus, kus taheti teada nende arvamust õuesõppe kohta. Valdavalt oli suhtumine soosiv ning leiti, et väljas on praktilisi kogemusi parem omandada ja värske õhk hoiab mõtted selged. Miinusena toodi välja istekohtade puudumine, sest murul istuda ei tahaks. See  probleem leiab varsti lahenduse – Metsamajja on saabumas komplekt õuesõppeks ettenähtud toole, mida tudengid saavad kasutada.

Õuesõpet võib defineerida kui õppimist ehedas looduskeskkonnas vahetu kogemise, isetegemise ja kogetu teistele vahendamise kaudu. Uus infotehnoloogia ja probleemipõhine õpe on avardanud võimalusi teadmisi omandada ning teinud võimalikuks toa- ja õuesõppe lõimimise.

Õuesõppes pööratakse tähelepanu õpiprotsessile endale ning see arendab ühtlasi hoolimist meie loodus- ja kultuurikeskkonnast ning vastutustunnet kõige elava ees. Teadlased on leidnud, et õppeviis, mis annab meile vahetumalt meelelisi asitinguid, parandab meie mälu. Ning õuesõpe on selleks just parim meetod!

 

See, et õuesõppe nädalad ükskord läbi saavad, ei tähenda, et muul ajal välja õppima minna ei võiks. Ikka vastupidi. Nii et, tudeng, kutsu õppejõud õue ja tee oma koolipäev vaheldusrikkamaks! Ja anna meile oma õuesõppekogemusest teada aadressil kys@emu.ee.

 

Allikas: ajaleht Maaülikool 26.04.2007.

 

 

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.