EMÜ toidulabor. Foto: EMÜ
Eesti Maaülikoolis toimuv toiduvaldkonna ideekonkurss "Üllatav (jõulu)kink" jõuab 11. veebruaril kulminatsioonini, mil finaalis valitakse parimad tooted.
Konkursile kutsuti osalema kõiki Eesti Maaülikooli töötajad ja tudengid ning kokku laekus konkursile seitse ideekavandit. Nende hulgast valis žürii edasisteks näidiste valmistamiseks välja viis: "Pagari jõulukink", "Sweet Potato Cracker", "Leivalill", "Kilgibatoonid" ja "Blackcurrant covered chocolate".
Hindamisele võeti ideekavandid, mis sisaldavad uudset pakendatud toidulist toodet, mis sobiks Eesti Maaülikooli meeneks. Viis finalisti said abi EMÜ toidulaboritest ja Polli aiandusuuringute keskusest.
Konkursi finaal algab Eesti Maaülikooli peahoone aulas 11. veebruaril kell 15 ja kestab orienteeruvalt poolteist tundi. Täpne ajakava on leitav SIIN ja otseülekande link SIIN. Kolme parimat tooteideed autasustatakse kokku 1250 euroga.
Ideekonkurss toimub EMÜ Astra projekti "Väärtusahelapõhine biomajandus 2" raames.
Allikas: Eesti Maaülikooli pressiteade