Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaamet korraldab ümarlaua Natura 2000 metsaelupaikade parema kaitse arutamiseks (2022-02-03 09:45:41)

Keskkonnaamet korraldab reedel, 4. veebruaril 2022 ümarlaua, kus keskkonnaministri osalusel räägitakse Euroopa Komisjoni algatatud Natura 2000 rikkumismenetlusest Eesti riigi suhtes. Kohtumisel
arutatakse koos huvirühmadega, millised on võimalused metsaelupaikade paremaks kaitseks Natura aladel.

Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra ütles, et Euroopa Komisjon algatas 2021. aastal rikkumismenetluse, milles heidetakse ette, et Eesti riik ei hinda piisavalt mõjusid elupaikadele Natura aladel. "Rikkumismenetluse algatamine on tõsine asi ning meid ootab ees Euroopa Kohus ja trahvid, kui me olukorda ei lahenda. Seepärast otsustasime kutsuda kokku ümarlaua, et ühiselt Keskkonnaministeeriumi ja koostööpartneritega teemat arutada ning parimad lahendused leida," rääkis Rainer Vakra.

Kohtumisel saavad sõna ja selgitavad tekkinud olukorda keskkonnaminister Erki Savisaar, Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra, Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna juhataja Taimo Aasma ja Erametsakeskuse juhatuse liige Tiina Mitt. Tutvustatakse Euroopa Komisjoni algatatud rikkumismenetluse sisu, räägitakse Natura metsaelupaikade kaitse olulisusest Eestis, esitatakse Keskkonnaameti poolne tegevusplaan tekkinud olukorra parendamiseks ja räägitakse kompensatsioonide võimalustest.

Järgneb laiem arutelu, kuhu on kutsutud Riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Yoko Alender, Keskkonnaameti eluslooduse kliendinõukoja liikmed ning Eesti Keskkonnaühenduste Koja, RMK, Erametsaliidu ja Erametsakeskuse esindajad.

Ümarlaud algab reedel, 4. veebruaril kell 11.00 Keskkonnaameti Tallinna kontoris Kopli tn 76.

2017. aastast koosneb Eesti Natura 2000 võrgustik 66 linnualast ja 541 loodusalast kogupindalal 14 859 ruutkilomeetrit. Pisut alla poole Natura aladest asub meres. Eesti maismaa territooriumist on Natura 2000 aladega kaetud 17 protsenti.



Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.