Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2022-02-01 08:15:31)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 105 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 49 varavastast kuritegu, sealhulgas 37 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 108. Registreeriti viis inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada kuus inimest. Tabati 58 alkoholijoobes ja üks narkojoobes sõidukijuht.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rasked rikkumised
30. jaanuaril teatati, et Kristiines Nõmme teel asuvas kaupluses vehib 35-aastane mees noaga. Politseinikud pidasid mehe kinni.

30. jaanuaril teatati, et 59-aastane mees ähvardas Lasnamäel Kiive tänaval noaga 40-aastast meest. Politseinikud pidasid 59-aastase mehe kinni.

Kehalised väärkohtlemised

28. jaanuaril teatati, et Mustamäel Ehitajate teel ründas 25-aastane mees oma endist elukaaslast, 24-aastast naist. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes.

29. jaanuaril teatati, et Haabrestis Õismäe tee korteris lõi 54-aastane mees 78-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

30. jaanuaril teatati, et Lasnamäel Raadiku tänaval asuvas korteris toimus konflikt 38-aastase mehe ja 32-aastase naise vahel. Osapoolte ütlused olid vastuolulised ning juhtunu täpsed asjaolud selguvad menetluses.

30. jaanuaril teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval asuvas korteris löödi 86-aastast naist ja tekitati talle kehavigastusi. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

30. jaanuaril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel löödi 34-aastast meest ja tekitati talle kehavigastusi. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

Vargus

29. jaanuaril sai politsei teate, Lasnamäel Kivimurru tänaval on varastatud ehitusobjektilt tööriistu. Kahju ligikaudu 3000 eurot.

29. jaanuaril teatati, et Kristiines Tulika tänaval asuvast kontoriruumist on varastatud kontoritehnikat koguväärtusega umbes 3500 eurot.

Harjumaa

Vägivald võimuesindaja vastu
30. jaanuaril esimestel tundidel teatati häirekeskusele rahu rikkumisest Keilas. Kohale saabunud politseinikud tuvastasid võimaliku rahu rikkujana 17-aastase mehe, kes lõi abipolitseinikku, 21-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi. Lööja peeti kinni.

Kehalised väärkohtlemised

28. jaanuaril teatati, et Maardus ründas 46-aastane mees oma abikaasat, 42-aastast naist. Mees lahkus kodust enne politsei saabumist.

30. jaanuaril teatati, et Saku vallas Kiisa alevikus toimus konflikt elukaaslaste, 48-aastase mehe ja 46-aastase naise vahel. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab informatsiooni Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult Marie Aavalt, marie.aava@prokuratuur.ee, 53093111.

Piiriturvalisus

28. jaanuaril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul Ukraina 21-aastasele ja 20-aastasele kodanikule, kes oli viibinud ja töötanud Eesti Vabariigis 123 päeva seadusliku aluseta. Meestele kohaldati kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

29. jaanuaril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks Moldova Vabariigi 36-aastasele kodanikule, kes on viibinud Eesti Vabariigis 129 päeva seadusliku aluseta. Mehele kohaldati sissesõidukeeld kaheks aastaks.

29. jaanuaril koostati lahkumisettekirjutus 45-aastasele Ukraina kodanikule, kes on viibinud Eestis seadusliku aluseta 173 päeva. Mehele kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks.

30. jaanuaril koostati sisenemiskeeld Kiievist Tallinna lennujaama saabunud 1991. aastal sündinud Ukraina kodanikule, kes oli 180-päevase perioodi jooksul juba viibinud Schengeni liikmesriikide territooriumil 90 päeva. Mees peeti kuni tagasilennu võimaluseni kinni.

30. jaanuaril koostati lahkumisettekirjutus 1995. aastal sündinud Ukraina kodanikule, kes on viibinud Eestis seadusliku aluseta 123 päeva. Naisele kohaldati sissesõidukeeld kuueks kuuks.

30. jaanuaril koostati lahkumisettekirjutus 1996. aastal sündinud Ukraina kodanikule. Mees oli proovinud kaupluses kallima toote eest vähem maksta. Tema viisa tunnistati kehtetuks, viisavaba viibimisaeg lõpetati ning mehele koostati sissesõidukeeld üheks aastaks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

29. jaanuari hommikul sai politsei väljakutse Tartus Mõisavahe tänava korterisse, kus olid omavahel tülli läinud abikaasad. Kähmluses sai viga 24-aastane naine. Politsei pidas 27-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Kehalised väärkohtlemised

28. jaanuaril puhkes Viljandis Ilmarise tänaval kahe mehe vahel konflikt, mille käigus lasi üks meestest teisele pipragaasi. Kuriteos kahtlustatavana peeti kinni 29-aastane mees. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

29. jaanuaril sai politsei väljakutse Mulgi valda, kus 20-aastane joobes mees oli löönud oma elukaaslast. Meedikud viisid naise haiglasse tervisekontrolli. Mees peeti kinni ning viidi esmalt kainenema. Juhtunu üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

Võrumaa

Varguskatse

29. jaanuaril peeti Võrus F. R. Kreutzwaldi tänava kaupluses kinni mees, kes püüdis poest varastada erinevaid tööriistu. Kaup tagastati rikkumata kujul kauplusele. 28-aastane mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot Lõuna Ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult Kauri Sinkeviciuselt telefonil 56854058 või e-posti aadressil kauri.sinkevicius@prokuratuur.ee.

Piiriturvalisus

28. jaanuaril teatati piirivalvuritele Peipsi järvel sihitult kõndivast joobes mehest, kes otse Venemaa suunas liikus. Infole reageeris piirivalve hõljukipatrull, kes mehe mõned kilomeetrid enne ajutist kontrolljoont kinni pidas. Juhusliku piiririkkumise välistamiseks võeti mees hõljukile, sõidutati tagasi kaldale ja viidi ära koju kainenema.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

Politsei sai teate, et 29. jaanuaril lõi 51-aastane mees Rakveres elumajas oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

Politsei sai teate, et 30. jaanuaril lõi 37-aastane naine Kiviõlis korteris temale tuttavat meest, tekitades kannatanule füüsilist valu ja vigastusi. Politsei pidas naise kahtlustatavana kinni.

Politseile teatati, et 29. jaanuaril lõi 46-aastane mees Sillamäel Ranna tänava korteris oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Politsei sai teate, et 29. jaanuaril lõi 51-aastane naine Narvas Võidu prospekti korteris temale tuttavat 37-aastast naist. Politsei pidas 51-aastase naise kahtlustatavana kinni.

29. jaanuaril reageeris politsei väljakutsele Kohtla-Järvel Lehe tänavale, kus olid omavahel tülli pööranud kaks meest. Konflikti käigus lõi 35-aastane mees 34-aastast meest, mille tulemusena kannatanu kukkus ning tal tekkisid vigastused. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politsei sai teate, et 29. jaanuaril lõi 25-aastane mees Püssis Viru tänaval temale tuttavat 33-aastast meest.

Politsei sai teate, et 28. jaanuaril tõukas 23-aastane naine konflikti käigus Sillamäel Kesk tänava korteris oma naabrinaist, mille tulemusena tundis kannatanu füüsilist valu.

Politseile teatati, et 28. jaanuaril lõi 50-aastane mees Narvas Tallinna maantee kaubanduskeskuses 55-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

Politsei sai teate, et 28. jaanuaril varastati Narvas Vahtra tänava kortermajast viis radiaatorit. Kahju on 750 eurot.

Ähvardamine

Politseile teatati, et 29. jaanuaril ähvardas mees Sillamäel Kesk tänava korteris 31-aastast meest noaga. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmus

Politseile teatati, et 27. jaanuaril helistas Kiviõlis elavale 40-aastasele naisele tundmatu mees, kes tutvustas ennast Google turvatöötajana ja teatas, et keegi üritas vormistada naise nimele laenu. Naisele anti juhiseid, kuidas taolistes olukordades tegutseda ning paluti sisestada Smart-ID paroolid. Pärast kõne lõpetamist helistas naine ise panka laenutaotluse tühistamiseks.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot prokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallaselt (kaarel.kallas@prokuratuur.ee).

Piiriturvalisus

28. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel veoautoga piiripunkti saabunud 1954. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Välismaalasele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

28. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel sõiduautoga piiripunkti saabunud 1987. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud ning puudus alus teda Eestisse lubada. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

28. jaanuaril koostas Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik ettekirjutuse Eestist lahkumiseks 1987. aastal sündinud Ukraina kodanikule, kes töötas Eestis ebaseaduslikult alates 30.12.2021. Mehele kohaldati sissesõidukeeld kolmeks kuuks ja määrati rahatrahv summas 60 eurot.

29. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1980. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes viibis Schengeni riikides seadusliku aluseta üheksa päeva, millest ühe päeva Eestis. Naisele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul, kohaldati sissesõidukeeld kolmeks kuuks ja määrati rahatrahv 200 eurot.

29. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1968. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud ning puudus alus teda Eestisse lubada. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaale.

29. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1982. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

29. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel liinibussiga saabunud 1985. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus kehtiv viisa. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

30. jaanuaril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel kahte Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes ei olnud vaktsineeritud. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
30. jaanuaril sai politsei teate, et Haapsalus lõi 35-aastane mees korteris enda abikaasat, 42-aastast naist, kes sai viga.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine
28. jaanuaril teatati, et Pärnus lõi 52-aastane mees korteris enda abikaasat, 55-aastast naist, kes sai viga.

Vargus
29. jaanuaril teatati, et 30-aastane naine varastas Pärnus Haapsalu maanteel asuvast kauplusest toiduaineid. Esialgsetel andmetel on kahju ligi 10 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainformatsiooni prokuratuuri pressinõunikult Kaarel Kallaselt telefonil 5788 0640 või e-posti aadressil kaarel.kallas@prokuratuur.ee

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.