Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Väiketalunikud saavad toetust (2004-10-07 12:39:03)
8. oktoobrist kuni 5. novembrini võtavad Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) piirkondlikud bürood vastu elatustalude kohanemise toetuse taotlusi.
Bürood on avatud tööpäeviti kella 8-16.30. Taotlejatel pole mõtet hommikul vara või lausa öösel büroo ukse taha järjekorda minna.

Kui palju toetust makstakse?
Tänavu jagatakse esmakordselt sellist toetust väiketalude elujõulisemaks muutmiseks. Rahalise abi suurus on 15 647 krooni taotleja kohta aastas ja kuni 78 235 krooni viie aasta jooksul.

Kellele toetust antakse?
Elatustalude kohanemise toetust saab põllumajandusega tegelev füüsilisest isikust ettevõtja (FIE), kelle omatoodetud põllumajandussaaduste realiseerimisest saadud tulu oli 2003. aastal üle 31 293 krooni ja kogu ettevõtlustulu ei ületanud 281 639 krooni.
Kui talunik tegeleb taimekasvatusega, siis peab ta kasutama vähemalt 0,3 hektarit maad ja kui loomakasvatusega, siis peab pidama vähemalt ühte hane, hobust, jaanalindu, kalkunit, kana, kitse, küülikut, lammast, mesilassülemit, minki, naaritsat, parti, rebast, siga, tšintšiljat, tuhkrut, veist või vutti.

Tänavu elatustalude kohanemise toetust taotledes tuleb talupidajal täita toetuse nõudeid 2009. aasta 5. novembrini. Igal aastal tuleb teha vähemalt üks tegevus vastavalt selleks ajaks kavandatud tegevusaladele. Talunik peab saama tulu omatoodetud põllumajandussaaduste realiseerimisest ja suurendama ettevõtlustulu 2006. ning 2007. aastal.

Toetatavad tegevusalad on põllumajanduslooma kasvatus; linnukasvatus; mesindus; taimekasvatus; kalakasvatus; maaturism; käsitöö; väetiste, komposti ja mulla tootmine; põllumajandusmasinatega seotud teenuste osutamine maapiirkonnas; puidu töötlemine ja puidust toodete valmistamine maapiirkonnas; ehitusmaterjali tootmine maapiirkonnas; tegevuslitsentsi või kauplemisloaga teenindusasutuse rajamine maapiirkonda ja muud ettevõtlusega seonduvad kulutused.

Täpsemat teavet ja taotlusvorme saab PRIA piirkondlikest büroodest ja kodulehelt: www.pria.ee.

Allikas: PRIA pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.