Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevasündmused (2022-01-26 08:15:06)


Möödunud
ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 65 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks raske tervisekahjustuse tekitamine ja 33 varavastast kuritegu, sealhulgas 24 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 17. Tabati 16 alkoholijoobes ja kaks narkojoobes sõidukijuhti.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Raske tervisekahjustuse tekitamine
24. jaanuaril teatati, et 50-aastane mees lõi Lasnamäel Kivila tänaval noaga endale tuttavat 77-aastast naist, tekitades talle raske tervisekahjustuse. Naine toimetati haiglasse, politseinikud pidasid mehe kinni.

Kehalised väärkohtlemised

24. jaanuaril alustati menetlust selles, et 59-aastane mees lõi Lasnamäel Punasel tänaval endale tuttavat 51-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi.


24. jaanuaril alustati menetlust selles, et 28-aastane mees lõi Kesklinnas Pärnu maanteel 29-aastast meest ja tekitas talle valu.

24. jaanuaril alustati menetlust selles, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänaval asuvas korteris tõugati 55-aastast naist ja tekitati talle kehavigastusi.

24. jaanuaril alustati menetlust selles, et esmaabiks pöördus haiglasse meesterahvas, kellel olid terava esemega tekitatud haavad. Juhtunu asjaolud on täpsustamisel.

Võltsitud dokumendi, pitsati ja plangi kasutamine
24. jaanuaril alustati menetlust selles, et 61-aastane mees esitas juhtimisõiguse tõendamiseks võltsitud Ukraina juhiloa.

Tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamine
24. jaanuaril alustati menetlust selles, et 62-aastane naine kasutas endale tuttava surnud inimese isikut tõendavat dokumendi sõiduki omaniku ümbervormistamiseks.

Kelmus
24. jaanuaril alustati menetlust selles, et avaldaja nimel on võetud laenu, mille tagasimaksed koos intressidega ulatuvad ligikaudu 17 000 euroni.

Juhtumid piiril

24. jaanuaril viis Põhja prefektuur Tallinna Vanasadamas läbi reidi erinevate õigusrikkumiste tõkestamiseks ning võimaliku illegaalse läbirände avastamiseks. Reidi käigus kontrolliti nelja Helsingisse väljuva reisilaeva väljumisi, kokku 1156 reisijat ja 436 mootorsõidukit, lisaks kontrolliti kaht saabuvat reisilaeva.

Reidil tuvastati üks juhtimisõiguseta mootorsõiduki juht, kellele vormistati üldmenetluse protokoll. Jalgsi reisijate seas leidus üks Prantsusmaa ja üks Soome kodanik, kellel polnud kaasas kehtivat reisidokumenti. Lisaks tabati kaks COVID-positiivset karantiinikohustuse rikkujat, kes suunati koju isolatsiooni ning rikkumistest teavitati Terviseametit.

PPA ametnikega koos töötanud Soome piirivalvurite soovitusel katkestasid reisi 21 reisijat, keda poleks Soome jõudes riiki lastud, sest neil puudus alus Soome Vabariiki sisenemiseks seoses sealse ajutise piirikontrolli taastamisega.

LÕUNA PREFEKTUUR

Võrumaa

Kelmus

Politsei poole pöördus Võrumaa mees, kes oli ise uurinud investeerimisvõimaluste kohta. Mõni aeg hiljem võttis mehega WhatsAppi kaudu ühendust väidetav investeerimismaakler, kelle mahitusel mees omale AnyDesk programmi alla laadis, võõral enda arvuti üle võtta lubas ning kelmi juhendamisel vähemalt viiel korral ülekandeid tegi. Kokku investeeris mees sel moel üle 10 000 euro. Kuna mees aga lubatud tulu kätte ei saanud, hakkas talle äriskeem kahtlasena tunduma. Ta loobus investeerimisest, misjärel võttis temaga ühendust järgmine võõras, kes lubas meest investeeritud summade tagasisaamisel aidata. Suure summa raha kaotanud Võrumaa mees usaldas võõrast ning tegi taas mitmeid ülekandeid oma investeeritud raha tagasi saamiseks. Paraku sattus mees taas kelmi otsa ning kaotas enam kui 13 000 eurot. Lõpuks pöördus ohver abi saamiseks politsei poole, kes kelmusjuhtumi üksikasju kriminaalmenetluses selgitab.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

24. jaanuaril teatati politseile, et Tudu alevikus tungiti ukse lõhkumise teel sisse poodi, kust varastati tubakatooteid ja alkoholi. Esialgne kahju on 725 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ida-Virumaa

Vargus

24. jaanuaril sai politsei teate, et Toila vallas Konju külas varastati metsamasinast kütust, mootoriõli ja kaks akut. Vargusega tekitatud kahju on ligikaudu 2500 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Möödunud ööpäeva jooksul Lääne prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.