Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusminister kinnitas nelja maaelu arengukava toetuse tingimused (2007-04-20 23:25:09)


Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder allkirjastas nelja maaelu arengukava (MAK) toetuse tingimuste määrused – kinnitatud said ebasoodsamate piirkondade toetuse, põllumajandusliku keskkonnatoetuse, Natura 2000 alal asuva põllumajandusmaa toetuse ja poolloodusliku koosluse hooldamise toetuse tingimused. Tegemist on nii MAK 2004-2006 kui ka MAK 2007-2013 toetustega. PRIA võtab kõigi loetletud toetuste taotlusi vastu 9. maist 29. maini.

Ebasoodsamate piirkondade toetuse eesmärk on säilitada põllumajanduslik tegevus ja paikkonna säilimine aladel, kus mullaviljakus, asustuse tihedus ja põllumajanduslikust tegevusest tulev sissetulek on madalam riigi keskmisest. Eestis asuvad ebasoodsates piirkondades 101 valda, mille pindala moodustab umbes pool kogu riigi territooriumist. Toetuse määr on 391 krooni hektari kohta aastas. Toetust saavad taotleda kõik, kes on võtnud või võtavad kohustuse tegeleda antud aladel põllumajandusega vähemalt viie aasta jooksul.

Põllumajandusliku keskkonnatoetuse eesmärk on soodustada keskkonnasõbraliku põllumajanduse viljelemist, sealhulgas bioloogilise ja maastikulise mitmekesisuse säilimist. Tegemist on viie aastase toetusega.
Toetus jaguneb kolmeks meetmeks:
- Keskkonnasõbralik tootmine: varasematel aastatel kohustuse võtnutel tuleb esitada taotlus kinnitamaks kohustuse jätkamist. Uusi taotlusi võetakse FIE-delt ja juriidilistelt isikutelt vastu nitraaditundlikul alal asuva põllumajandusmaa kohta (tingimusel, et edaspidi minnakse üle MAK 2007-2013 keskkonnasõbraliku majandamise toetusele);
- Mahepõllumajanduslik tootmine: varasematel aastatel kohustuse võtnutel tuleb esitada taotlus kinnitamaks kohustuse jätkamist. Uusi taotlusi võetakse FIE-delt ja juriidilistelt isikutelt vastu (tingimusel, et edaspidi minnakse üle MAK 2007-2013 mahepõllumajandusliku tootmise toetusele);
- Ohustatud tõugu looma pidamine: varasematel aastatel kohustuse võtnutel tuleb esitada taotlus kinnitamaks kohustuse jätkamist. Samuti võetakse MAK 2007-2013 raames vastu uusi taotlusi. Toetust makstakse eesti maatõugu veise, eesti hobuse, tori hobuse ja eesti raskeveohobuse pidamise eest.

Natura 2000 alal asuva põllumajandusmaa toetuse eesmärk on hüvitada neil aladel looduskaitseseadusest tulenevatest nõuetest põhjustatud saamatajäänud tulu. Toetuse määr on 502 krooni hektari kohta aastas. Toetus asendab eelmisel aastal rakendunud keskkonnaalaste kitsenduste toetust ja seda saavad taotleda põllumajandusega tegelevad isikud.

Poollooduslike koosluse hooldamise toetuse eesmärk on säilitada Natura 2000 aladel asuvaid traditsioonilisi maastikke ja bioloogilist mitmekesisust ning alal hoida kultuuripärandit. Toetuse määr puisniidu hooldamise eest on 3 600 krooni hektari kohta aastas, toetuse määr kõigi ülejäänud koosluste hooldamise eest on 2 800 krooni hektari kohta aastas. Varasemalt on nende koosluste hooldamiseks makstud loodushoiutoetust.

Toetuse saamise täpsete tingimustega (st määrustega) on võimalik tutvuda põllumajandusministeeriumi kodulehel aadressil http://www.agri.ee/index.php?item=1512&action=press&id=2528. Taotlemisega seonduv info lisatakse PRIA kodulehelehe (www.pria.ee) lähiajal.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 20.04.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.