Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2021-12-24 08:12:11)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 89 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 50 varavastast kuritegu, sealhulgas 42 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 27. Tabati kaks alkoholijoobes sõidukijuhti.

Piiril registreeriti seitse Schengeni viisaeeskirja rikkumist, piirilt saadeti tagasi viis inimest, Eestist saadeti välja neli inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalisedväärkohtlemised
22. detsembril alustati menetlust selles, et Pirital Rummu teel varguselt tabatud 49-aastane mees lõi teda kinni pidanud turvatöötajat, 27-aastast meest.

22. detsembril teatati, et 38-aastane mees ründas Lasnamäel Hooldekodu teel asuvas korteris endale tuttavat 67-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

22. detsembril teatati, et 49-aastane mees lõi Põhja-Tallinnas Madala tänaval asuvas korteris 81-aastast naist ja tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargused

22. detsembril teatati, et Lasnamäel Suur-Sõjamäe tänaval varastati ehitusobjektilt vanarauda ja metallist esemeid kokku üle 12 000 euro väärtuses.

22. detsembril alustati menetlust selles, et Lasnamäel Mustakivi teel asuvast kauplusest varastati mobiiltelefon väärtusega üle 400 euro.

22. detsembril alustati menetlust selles, et Lasnamäel Majaka tänaval varastas juhututtav pärast ühist alkoholitarvitamist mobiiltelefoni väärtusega üle 850 euro.

22. detsembril alustati menetlust selles, et Kristiines A. H. Tammsaare teel asuvast kauplusest varastati tööriistu enam kui 540 euro väärtuses.

22. detsembril alustati menetlust selles, et Haaberstis Abara tänaval on ehitusobjektilt varastatud tööriistu. Kahjusumma on täpsustamisel.

Kelmused
22. detsembril alustati menetlust selles, et Tallinnas asuvale ettevõttele on saadetud muudetud rekvisiitidega arveid, mille tõttu on ettevõte kandnud tundmatule kontole kokku ligikaudu 17 000 eurot.


22. detsembril alustati menetlust selles, et Tallinnas elavale naisele helistasid väidetavad kelmid, kes palusid tal sisestada oma panga PIN-koodid. Hiljem avastas naine, et tema kontolt on kadunud ligikaudu 8300 eurot.

22. detsembril alustati menetlust selles, et Tallinnas elavale naisele helistati väidetavalt pangast ning paluti tema nimele võetava laenu ehk väidetava kelmuse ärahoidmiseks kanda ise raha tundmatule kontole. Naine võttis selleks kiirlaenu ja kandis 9000 eurot tundmatule kontole.

Harjumaa

Vargus
22. detsembril teatati, et Maardus Roobu tänaval asuvast garaažist on varastatud velgi ja tööriistu koguväärtusega üle 900 euro.

Kelmused

22. detsembril alustati menetlust selles, et Tinderis väidetavalt välismaalasest mehega tutvunud Rae vallas elavale naisele pakuti investeerimisvõimalust krüptovaluutasse. Naine kandis väidetavale krüptoraha platvormile kokku üle 81 000 euro.

22. detsembril alustati menetlust selles, et internetis graafikakaardi eest 350 eurot maksnud Saue vallas elav mees pole väidetava müüjaga rohkem kontakti saanud, samuti pole talle laekunud lubatud kaupa.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot Lõuna Ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult Kauri Sinkeviciuselt telefonil 56854058 või e-posti aadressil kauri.sinkevicius@prokuratuur.ee.

Piiriturvalisus

22. detsembril saabus Kiievist Tallinna lennujaama 1968. aastal sündinud Ukraina kodanik, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid ning piisavad elatusvahendid. Mehele väljastati sisenemiskeeld ja ta peeti kuni tagasilennuni kinni.

22. detsembril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja sissesõidukeeld 1986. ja 1991. aastal sündinud mehele ning 1961. aastal sündinud naisele, kes kõik olid viibinud Eesti territooriumil seadusliku aluseta.

22. detsembril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja sissesõidukeeld kolmeks kuuks 1990. aastal sündinud Jordaania Hašimiidi Kuningriigi kodanikule. Mees oli viibinud Eestis seadusliku aluseta ühe päeva.

22. detsembril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja tehti rahatrahv 1994. aastal sündinud Pakistani Islamivabariigi kodanikule. Mees oli viibinud Eestis seadusliku aluseta ühe päeva.

22. detsembril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja sissesõidukeeld kolmeks aastaks 1991. aastal sündinud Jaapani kodanikule. Naine oli osutanud Eestis rahaliselt tasustatavaid seksuaalteenuseid.

22. detsembril tühistati 1994. aastal sündinud Ukraina kodaniku viisa, lühendati ja lõpetati tema viisavaba viibimisaeg. Eestis ebaseaduslikult töötanud mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja määrati rahatrahv.

22. detsembril viibis Tallinna lennujaamas raskes joobes mees, kes muutus pagasialal agressiivseks ning muutus ohtlikuks nii endale kui teistele inimestele. Politseinikud toimetasid 1985. aastal sündinud määratlemata kodakondsusega mehe kainenema.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
22. detsembril teatati, et Lääne-Nigula vallas lõi 33-aastane mees eramajas tuttavat 47-aastast meest, kes sai viga.

Pärnumaa

Vargus
22. detsembril sai politsei teate, et Pärnus Aisa tänaval on kortermaja trepikojast varastatud jalgratas. Esialgsetel andmetel on kahju 518 eurot.

Kelmus
22. detsembril alustati menetlust selles, et tundmatu inimene, kes tutvustas ennast politseiametnikuna, helistas 14. detsembril 59-aastasele mehele ning ütles, et mehe kontolt tehakse kahtlaseid maksed. Mees andis tundmatule konto korda tegemiseks enda PIN-koodid, hiljem selgus, et kontolt on üle kantud esialgsetel andetel 11477 eurot.
Kannatanul ei õnnestu kelmilt üle kantud raha tagasi saada. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainformatsiooni Lääne Ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult Joonas Piirilt telefonil 5681 8933 või e-posti aadressil joonas.piir@prokuratuur.ee

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Kehaline väärkohtlemine

18. detsembril ründasid kaks seni tuvastamata meest Põlvas Kesk tänava kaupluse lähistel alkoholijoobes 64-aastast meest. Viga saanud mees pöördus esmaabiks haiglasse. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Vargused

Ööl vastu 21. detsembrit varastati Tartus Ilmatsalu tänava maja õuel seisnud sõiduautolt esistange külge kinnitatud lisatuled. Vargusega tekitatud kahju on 600 eurot.

Politseile laekus teade, et 22. detsembril varastati Tartus Turu tänava toitlustuskohas jope taskusse jäetud kaekell. Vargusega tekitatud kahju on 1200 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot Lõuna Ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult Kauri Sinkeviciuselt telefonil 56854058 või e-posti aadressil kauri.sinkevicius@prokuratuur.ee.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine ja süütamine

22. detsembril sai politsei teate Tamsalusse Kesk tänavale, kus 47-aastane mees lõi 40-aastast naist, tekitades talle füüsilist valu. Seejärel läks kahtlustatav 47-aastane mees Sääse tänaval asuvasse korterisse ja süütas seal ilutulestiku paketi, mille tagajärjel tekkis tulekahju. Politseinikud pidasid mehe kinni. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Ida-Virumaa

Kelmus

Politseile teatas Kohtla-Järvel elav 22-aastane mees, et 16. helistas talle vene keelt kõnelev isik ja tutvustas end politseiametnikuna ning suunas ta edasi Swedbanki töötajale. Mehel paluti sisestada Smart-ID pin-koodid, mille sisestamisel võeti tema nimele Bondorast laen summas 6500 eurot, millest 6400 eurot kanti tema kontolt ära võõrale isikule.

Politseile teatas Jõhvis elav 42-aastane mees, et talle helistati võõralt telefoninumbrilt ja tutvustati end Swedbanki turvatöötajana ning paluti edastada enda pin-koodid. Mehe kontolt kanti võõrale kontole kokku 2030 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot Lääne ja Viru Ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Joonas Piirilt (joonas.piir@prokuratuur.ee).

Piiriturvalisus

22. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1998. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikku, kellel puudusid reisi eesmärgi ja tingimusi õigustavad dokumendid ning piisavad elatusvahendid. Mehe viisa tunnistati kehtetuks, talle koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaale.

22. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1999. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus seaduslik alus Eest Vabariiki sisenemiseks. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

22. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1964. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus seaduslik alus Eest Vabariiki sisenemiseks. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

22. detsembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1988. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus seaduslik alus Eest Vabariiki sisenemiseks. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.