Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-12-16 08:23:53)


Möödunud
ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 92 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 53 varavastast kuritegu, sealhulgas üks röövimine ja 41 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 35. Registreeriti kolm inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada neli inimest. Tabati 11 alkoholijoobes ja kaks narkojoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati üks sisenemiskeeld ja riigist saadeti välja seitse inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

14. detsembril teatati, et Pirital Kosemetsa tänava korteris ründas 46-aastane mees oma elukaaslast 33-aastast naist, mille tagajärjel naine kukkus, tundis valu ja sai kehavigastusi. Politsei saabumise ajaks oli mees lahkunud.

14. detsembril tuli teade, et Lasnamäel Peterburi tee kaupluses ründas 56-aastane mees konflikti käigus temale tuttavat 37-aastast meest, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

Vargus

14. detsembril teatati, et Kesklinnast Tartu maantee maja trepikojast on varastatud jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on üle 300 euro.

Kelmus

14. detsembril tuli teade, et 7. detsembril helistas Lasnamäel elavale 62-aastasele naisele naine, kes esitles ennast politseinikuna ning teatas, et keegi soovib naise nimele võtta laenu. Seejärel helistas naisele mees, kes esitles ennast Swedbanki töötajana ja palus kahtlase toimingu kontrollimiseks avaldajal edastada isikukood, alla laadida rakendused AnyDesk ja TeamViewer ning kinnitada tehinguid Smart-ID abil, mida naine vastavalt juhistele ka tegi. Selle tulemusena laekus naise pangakontole Bondora AS-ilt laen summas 2000 eurot, lisaks tehti naise kontolt makseid kogusummas 9200 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

14. detsembril anti teada, et Keilas Jõe tänaval lõi 18-aastane mees temale tuttavat 56-aastast meest ja tekitas talle valu ning kehavigastusi. Politsei pidas lööja kinni.

Vargus

14. detsembril laekus teade, et Loksal Posti tänaval asuvast kauplusest on varastatud seifist sularaha. Vargusega tekitatud kahju on ligi 5000 eurot.

Kelmused

14. detsembril anti teada, et 10. detsembril helistas Rae vallas elavale 36-aastasele naine, kes esitles ennast politseinikuna ning teatas, et keegi soovib naise nimele võtta laenu. Seejärel helistas naisele mees, kes palus naisel alla laadida kaughaldusprogrammi AnyDesk ja kinnitada tehinguid Smart-ID abil, mida naine vastavalt juhistele ka tegi. Selle tulemusena tehti naise pangakontolt tundmatute inimeste kontodele ülekandeid kogusummas üle 9600 euro, millest 3000 õnnestus panga abil tagasi saada. Kelmusega tekitatud kahju on üle 6600 eurot.

14. detsembril laekus teade, et 7. detsembril helistati Maardus elavale 42-aastasele naisele, helistaja esitles end politseinikuna ja teatas, et keegi soovib võtta tema nimele Swedbankist laenu. Seejärel suunati kõne edasi väidetavale pangatöötajale, kes palus naisel kahtlaste tehingute peatamiseks edastada isikukood, alla laadida rakendus AnyDesk ning kinnitada tehinguid Smart-ID abil, mida naine vastavalt juhistele ka tegi. Selle tulemusena laekus naise pangakontole 9800 euro suurune laen Bondora AS-ilt ja lisaks tehti tema kontolt võõrastele inimestele ülekandeid kokku ligi 10 000 euro ulatuses.

Piiriturvalisus

14. detsembril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks Ukraina kodanikust 1998. aastal sündinud naisele, kes oli viibinud Schengeni viisaruumis 55 kalendripäeva seadusliku aluseta. Naisele kohaldati kuueks kuuks sissesõidukeeld.

14. detsembril teatas Tallinna lennujaam, et Hurghadast saabunud lennuki pardal on agressiivne ja joobes mees, kes muutus lennu ajal vägivaldseks nii oma pereliikmete kui ka lennuki meeskonna suhtes. Piirivalvurid tõid 1997. aastal sündinud Eesti kodanikust mehe lennukilt piiripunkti ruumidesse ning andsid ta üle politseipatrullile.

LÕUNA PREFEKTUUR

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

14. detsembril sai politsei väljakutse Otepääle J. Hurda tänava eramusse, kus ühise alkoholi tarvitamise käigus löödi 23-aastast naist. Politsei pidas kinni ning viis kainenema kaks meest vanuses 43 ja 50 eluaastat. Vägivallajuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Võrumaa

Vargus

Politseile laekus teade, et 7. detsembril varastati Võrus Pika tänava kauplusest alkohoolseid jooke. Kahju on 301 eurot.

IDA PREFEKTUUR

Piiriturvalisus

14. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1984. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus kehtiv viisa. Naisele kehtestati sisenemiskeeld ning ta suunati tagasi Venemaale.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargus
14. detsembril sai politsei teate, et Pärnus Suur-Kuke tänaval varastati elamu koridorist elektritõukeratas. Vargusega tekitatud kahju on ligi 400 eurot

Arvutikelmus
14. detsembril alustati kriminaalmenetlust selles, et 12. detsembril saadeti Pärnumaal elavale naisele teavitus panga e-posti imiteerivalt aadressilt, milles öeldi, et veebikaupmees on tagastanud makse ja protsessi jätkamiseks tuleb vajutada kirjas olevale lingile. Lingile vajutades paluti sisestada oma internetipanga kasutajatunnus ja parool. Pärast seda sooritati naise kontolt ülekanne, millega tekitati talle varalist kahju ligi 1180 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
14. detsembril sai politsei teate, et Kohila vallas eramajas lõi 59-aastane mees oma elukaaslast ja tõukas oma täisealist tütart.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.