Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ohtlikust katuseräästast või hooldamata tänavast Tartus saab teatada tasuta infotelefonile 1789 (2021-12-15 08:19:06)


Lumine Tartu. Foto: Ketlin Lääts

Talviste teeolude puhul kutsub Tartu linnavalitsus kõiki tartlasi teatama ohtlikust katuseräästast, hooldamata tänavast või ülekäigurajast linna infotelefonile 1789, mis on avatud tööpäevadel kell 8-18.


"Tänavahooldust teostavad ettevõtted tegelevad aktiivselt linnatänavate heas seisukorras hoidmisega ja linnavalitsuse töötajad seonduva järelevalvega, kuid tänavavõrgustik on ulatuslik ja lumesaju tingimustes muutub olukord linnas kiiresti. Seetõttu on suureks abiks, kui linlased annavad tänavahooldusega seonduvatest probleemidest märku ning aitavad seeläbi kaasa nende kiiremale lahendamisele," ütles abilinnapea Raimond Tamm.

Tartu linn hooldab talvel 410 kilomeetri jagu tänavaid, järgides kehtivaid tee seisundinõudeid. Lumesaju või tekkinud libeduse korral hooldatakse eelisjärjekorras peatänavaid ja bussiliiklusega tänavaid (3. ja 4. seisunditase) ning seejärel kõrvaltänavaid (2. seisunditase). Hooldusfirmad töötavad lumesaju ajal ööpäevaringselt ning korraga on väljas kuni 103 teehooldusmasinat.

Lume- ja jäävaba teekatte saavutamiseks kasutatakse peatänavatel ja bussiliiklusega tänavatel kloriide, mis ei lase autoratastel lund jääks pressida ja võimaldab selle täielikult eemaldada. Libedusetõrje tehakse sellistel teedel nelja ja lumetõrje kaheksa tunni jooksul libeduse või lume tekkimisest. Kõrvaltänavate sõiduteed sahatatakse ja kasutatakse vajadusel puistematerjale nagu killustik, kruus, liiv, sõelmed. Kõrvaltänavatel tuleb arvestada lumiste või jäiste teeoludega ning olla liigeldes ettevaatlik.

Linn hooldab talvise rattaliikluse jaoks 75 kilomeetri ulatuses jalg- ja jalgrattateid, kus tuleb lund ja libedust tõrjuda 8 tunni jooksul alates nende tekkimisest. Teekate võib olla pressitud lumega või jäine, aga piisava haardega näiteks rattaga liikumiseks. Jalg- ja jalgrattateedel kasutatakse sõelmeid, sõelutud või purustatud kruusa või kruuskillustikku, mis on keskkonnale säästvam lahendus.

Oma kinnistu ja sõidutee vahele jäävat kõnniteed peavad hooldama kinnistuomanikud. Samuti tuleb kinnistuomanikel puhastada oma katuseräästad purikatest ja kukkumisohtlikust lumest. Madalamate hoonete puhul võivad omanikud ka ise jääpurikad alla lüüa, kui tööde läbiviimise hetkel on ohutsoon piiratud ning veendutud, et seal keegi ei viibi. Katusel liikudes tuleb kasutada turvavarustust ning end kindlalt konstruktsiooni külge kinnitada. Katuseräästad peavad olema ohutud igal ajahetkel.

Ööpäevaringselt töötavad numbrid, kuhu saab helistada teehooldusega seotud mure korral:

Tänavapuhastuse AS (läänepiirkond):
ööpäevane valvetelefon 510 5270

AS Eesti Keskkonnateenused (idapiirkond):
ööpäevane valvetelefon 503 6046

Keskkonnahooldus Eesti OÜ (Tähtvere maapiirkond):
5552 5856

Vaata lähemalt: www.tartu.ee/et/hooajaline-info. Leia kaardilt Tartu linna hooldatavad teed ja tänavad: https://gis.tartulv.ee/portal/apps/webappviewer/index.html?id=ea7fb96a33694c3382282dd9565ab178

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.