Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartus võistlevad raiemehed (2007-04-19 12:30:59)

 

Reedel, 20. aprillil kell 10 algab Tartu Näituste väljakul raievõistlus „Kevadkarikas 2007”, kus lisaks Soome ja Läti raiemeestele on kohal eestlastest maailmameistrid.

Raievõistlusel saab näha kõiki neid alasid, mis on kavas ka raie maailmameistrivõistlustel ehk võisteldakse viiel alal: puu langetamises, saeketi vahetamises aja peale, täpsussaagimises, palgi kombineeritud järkamises ja puu laasimises. „Tegelikkuses jääb puude langetamine siiski ära, saega tehakse vaid kõik langetamiseks vajalikud lõiked,” täpsustas võistluste peakorraldaja Aarne Liiders. „Ka selle ala tulemuspunktid arvestatakse n-ö teoreetiliselt, näiteks puu langemiskoht tehakse kindlaks lasermõõdukiga.”

Raievõistlusel osaleb kolm riiki ehk lisaks Eesti esindajatele on kohal metsamehed Soomest ja Lätist. Kaasa löövad ka eestlastest maailmameistrid, kes mullu Otepääl peetud raie maailmameistrivõistlustel saavutasid esikoha. Soome ja Läti võistlejatel on samuti ette näidata häid tulemusi raie maailmameistrivõistlustelt.

Raievõistlused on Tartu Näituste väljakul toimunud alates 1998. aastast ning muutunud populaarseks nii võistlejate kui pealtvaatajate seas. Ka sae- ja metsafirmad peavad sellist võistlust väga vajalikuks, et populariseerida metsandust, tutvustada õigeid töövõtteid ja tööohutust.

„Kevadkarika” eestvedaja on Eesti Metsaselts. Võistlused toimuvad Maamessi ajal, platsil näitavad oma oskusi ka meistersaagijad, kes valmistavad puukujusid ja täidavad vastavalt võimalustele ka kiireid tellimusi.

Võitjate autasustamine toimub samal päeval kell 16.

 

„Kevadkarikas 2007” ajakava:


10.00. Võistluste avamine, olude tutvustus, loosimine.
10.15. Saeketivahetus, kombi, täpsussaagimine, langetamine (langetuslõigete saagimine platsil, langetustäpsuse mõõtmine lasermõõdukiga).
Lõunasöök platsil.
14.30. Laasimine.
16.00. Kokkuvõtted, autasustamine.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 19.04.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.