Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Avalikult kasutatavate veekogude nimekiri uuenes (2021-12-10 08:41:29)

Valitsus kinnitas avalikult kasutatavate veekogude uue nimekirja, sest 2012. aastal kehtestatud nimekiri ei vasta enam praegustele oludele. Eesti looduse infosüsteemis on veekogude andmeid täpsustatud ning seetõttu tuli ajakohastada ka avalikult kasutatavate veekogude nimekirja.

Keskkonnaminister Erki Savisaare sõnul arvati mõned veekogud nimekirjast välja põhjusel, et need ei ole enam looduses eraldi veekogudena eristatavad, mistõttu ei leia neid enam ka Eesti looduse infosüsteemist. "Nimekirjast välja arvatud veekogud on kas kinni kasvanud, soostunud või näiteks paisu purunemise või allalaskmise tõttu hävinenud. Nii näiteks on välja jäetud Lehetu järv Harjumaal, Kuusikjärv Hiiumaal ning Paslepa ja Mägeri järv Läänemaal," lausus keskkonnaminister.

Kuigi mõned veekogud on nimistust välja arvatud, on huvigruppide ja kohaliku omavalitsuse üksuste ettepanekul nimekirja uute veekogudega ka täiendatud. "Need veekogud ei olnud seni nimekirjas, kuid veeseaduses toodud kriteeriumite järgi peavad nad olema avalikult kasutatavad. Näiteks vastasid sellistele kriteeriumitele Tartumaal asuvad Kabina järv, Jummisaare järv, Anne kanal ning Harjumaal asuvad Rummu järv ja Liiva järv," märkis Savisaar.

Et paremini eristada samasuguse või sarnase nimega veekogusid, on uuendatud nimekirjas lisatud veekogu nimede juurde registrikood. Näiteks on nimekirjas mitu Veskijärve-nimelist veekogu. Vastavalt kohanimenõukogu märkustele on ka osade veekogude nimesid korrigeeritud.

Nimekirja on kantud nii avalikult kasutatavad järved, paisjärved kui ka vooluveekogud. Järvi on uues nimekirjas kokku 660, paisjärvi 207 ja vooluveekogusid ehk jõgesid, ojasid ja kraave 499.

Avalikult kasutataval veekogul on lubatud supelda, harrastada veesporti, liikuda jääl, võtta vett ning püüda kala seadustes sätestatud korras. Kallasrada on sellistel veekogudel samuti avalikuks kasutamiseks - veekogu ääres viibimiseks ning kaldal liikumiseks. Kallasraja laius on laevatatavatel veekogudel kümme meetrit ning teistel veekogudel neli meetrit.



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.