Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-12-09 08:22:54)


Möödunud
ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 68 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 30 varavastast kuritegu, sealhulgas 15 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 33. Registreeriti neli inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada kuus inimest. Tabati viis alkoholijoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati 11 sisenemiskeeldu.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

7. detsembril teatati, et Tallinnas Filtri teel ründas 29-aastane mees sõiduautos oma elukaaslast, 38-aastast meest ja tekitas talle valu.

7. detsembril anti teada, et Põhja-Tallinnas Ristiku põik tänava majutusasutuses ründas 46-aastane mees temale tuttavat 59-aastast naist, põhjustas talle valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kinni. Konflikti mõlemad osapooled olid joobes.

7. detsembril tuli teade, et Lasnamäel Arbu tänava maja trepikojas lõi 39-aastane mees oma naabrit, 48-aastast meest.

Vargus

7. detsembril laekus teade, et Kesklinnas Dunkri tänaval asuvalt ehitusobjektilt on öösel varastatud töörõivaid ja tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on üle 2000 euro.

Kelmus

7. detsembril teatati, et 6. detsembril helistas Põhja-Tallinnas elavale 60-aastasele naisele vene keelt kõnelev naine, kes esitles ennast politseitöötajana ja teatas, et keegi üritab võtta avaldaja nimel laenu. Seejärel suunas helistaja kõne vene keelt kõnelevale mehele, kes esitles ennast Swedbanki töötajana. Mees teatas, et keegi üritab võtta naise nimel laenu. Siis jätkas vestlust järgmine vene keelt kõnelev mees, kes teatas, et on krediidiosakonna juht ja seletas, et naisel on vaja kinnitada tehing laenufirmaga Bondora, kanda raha üle teisele inimesele ja probleem laheneb. Naine sisenes firma Bondora lehele ja seal tehti laenutaotlus. Mees teatas, et krediidisumma on 6300 eurot. Naine paigaldas oma telefonile kaughaldusprogrammi AnyDesk ja pangast tuli SMS, et Bondorast laekus arvele raha. Naine sisenes Mobiil-ID abil oma pangaarvele, ja saatis Bondoralt laekunud raha tundmatule inimesele, kelle arve number saadeti talle suhtlusrakenduse WhatsApp kaudu. Tehing sai kinnitatud PIN1- ja PIN2-koodidega. Hiljem sai avaldaja aru, et on langenud pettuse ohvriks ja sai varalist kahju 6300 eurot.

Piiriturvalisus

7. detsembril viidi läbi illegaalimenetlus Ukraina kodanikust 31-aastase mehe suhtes, kes ei kasutanud talle väljastatud viisat eesmärgipäraselt. Mehele koostati ettekirjutus seitsme päeva jooksul Eestist lahkumiseks ja kehtestati sissesõidukeeld kolmeks aastaks.

7. detsembril viidi läbi illegaalimenetlus Ukraina kodanikust 28-aastase mehe suhtes, kes oli viibinud Eesti seadusliku aluseta kaheksa päeva. Mehele koostati sundtäidetav ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kehtestati sissesõidukeeld.

7. detsembril viidi Valgevene Vabariigi kodanikust 1999. aastal sündinud mehe suhtes, kes viibis Eestis seadusliku aluseta üheksa päeva. Mehele koostati ettekirjutus seitsme päeva jooksul Eestist lahkumiseks ja kehtestati üheks kuuks sissesõidukeeld.

7. detsembril koostati Põhja prefektuuris lahkumisettekirjutus Ukraina kodanikust 1988. aastal sündinud mehele, kes oli viibinud Eestis seadusliku aluseta 39 päeva. Mehele määrati üheks kuuks sissesõidukeeld.

LÕUNA PREFEKTUUR

Möödunud ööpäeva jooksul Lõuna prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Piiriturvalisus

7. detsembril tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine kahel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kelle vaktsineerimis sertifikaat ei vastanud kehtestatud nõuetele. Isikutele koostati sisenemiskeeld ja suundusid tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Ähvardamine

Politsei sai teate, et 7. detsembril ähvardas naaber Kohtla-Järvel Sakala tänaval 14-aastast neiut tapmisega.

Kehaline väärkohtlemine

Politseile teatati, et 7. detsembril lõi 30-aastane mees Kiviõlis elumajas oma 22-aastast õde. Juhtunu täpsed asjaolud on selgitamisel.

Kelmus

7. detsembril teatati politseile, et 19. novembril helistas Kohtla-Järvel elavale 51-aastasele naisele vene keelt kõnelev isik, kes tutvustas end pangatöötajana ja palus avaldajal turvalisuse tagamise ettekäändel sisestada internetipanga paroolid, mida kannatanu ka tegi. Hiljem avastas naine, et tema pangakontolt on teostatud ülekanded. Kahju on kokku 4680 eurot.

Omastamine

Politsei sai teate, et 6. detsembril omastati Narvas Kreenholmi tänava kaupluses mobiiltelefon Apple iPhone 12. Kahju on 679 eurot.

Piiriturvalisus

7. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1983. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

7. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel viit Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

7. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1994. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel ei olnud Eestisse sisenemiseks nõutavaid dokumente. Välismaalasele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

7. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel kahte Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel ei olnud Eestisse sisenemiseks nõutavaid dokumente. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Saaremaa

Kelmus
7. detsembril alustati kriminaalmenetlust selles, et Saaremaal pettis 24-aastane mees novembrikuus interneti teel 32-aastaselt mehelt välja raha, lubades 32-aastasele mehele saata metallidetektori, kuid ei ole seda siiani teinud ega ka selle eest tasutud raha tagastanud. Tekitatud varaline kahju on ligi 600 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.