Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-12-08 08:00:33)


Möödunud
ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 127 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 88 varavastast kuritegu, sealhulgas 76 vargust. Lähisuhtevägivalla teateid oli 33. Registreeriti kolm inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada neli inimest. Tabati 14 alkoholijoobes ja üks narkojoobes sõidukijuht.

Piiril väljastati neli sisenemiskeeldu.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Vargused

6. detsembril teatati, et Põhja-Tallinnast Ankru tänava maja keldrist on enne 4. detsembrit varastatud kaks jalgratast ja muid esemeid. Vargusega tekitatud kahju on üle 850 euro.

6. detsembril anti teada, et 2. detsembri hommikul varastati Mustamäelt Ehitajate tee hoone trepikojast jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on üle 400 euro.

Kelmus

6. detsembril tuli teade, et 23. novembril helistati Põhja-Tallinnas elavale 31-aastasele naisele, helistaja esitles end politseitöötajana ja teavitas naist sellest, et keegi on taotlenud tema nimel SEB Pangast hüpoteeklaenu summas 20 000 eurot. Seejärel suunati kõne edasi järgmistele inimestele, kes esitlesid ennast SEB ja LHV panga töötajatena. Laenutaotluse tühistamiseks ja avaldaja arvutisüsteemi kontrollimiseks paluti naisel alla laadida TeamViewer ning AnyDesk rakendused ja kinnitada toiminguid Mobiil-ID abil, mida avaldaja vastavalt juhistele ka tegi. Selle tulemusena laekus naise pangakontole Bondora AS-ilt laen summas 6300 eurot. Lisaks tehti naise pangakontolt erinevaid ülekandeid. Kelmusega tekitatud kahju on üle 5800 euro.

Piiriturvalisus

6. detsembril Tallinna Vanasadamas Eestist lahkumisel Kasahstani kodanikust 25-aastast meest, kes oli viibinud Eestis alates 11. novembrist seadusliku aluseta. Mehele koostati lahkumisettekirjutus ja kehtestati kuueks kuuks sissesõidukeeld.

LÕUNA PREFEKTUUR

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

6. detsembril sai politsei väljakutse Valgas Kesk tänava korterisse, kus ühise alkoholi tarvitamise käigus löödi terava esemega 46-aastast meest. Meedikud viisid mehe esmaabiks haiglasse. Politsei pidas kohapeal kuriteos kahtlustatavana kinni kolm meest. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

6. detsembril kontrollisid piirivalvurid Koidula piiripunktis Venemaa Föderatsiooni kodanikku ning selgus, et 1949. aastal sündinud naisel puuduvad sobivad dokumendid põhjendamaks oma reisi eesmärki ja tingimusi. Tal tõkestati Eestisse sisenemine ning naine suunati tagasi Venemaale.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kelmus

Politseile teatati, et 6. detsembril helistas Sillamäel elavale 43-aastasele mehele vene keelt kõnelev isik, kes tutvustas end pangatöötajana ja palus avaldajal turvalisuse tagamise ettekäändel paigaldada arvutisse AnyDesk programmi ja sisestada internetipanga paroolid, mida kannatanu ka tegi. Hiljem avastas mees, et tema pangakontolt on teostatud ülekanded. Kahju on kokku 3175 eurot.

Vargus

6. detsembril sai politsei teate, et Jõhvis varastati Narva maantee kauplusest erinevaid tooteid maksumusega ligi 204 eurot. Politsei pidas kahtlustatavana kinni 43-aastase mehe.

Piiriturvalisus

6. detsembril avastasid Ida prefektuuri Narva kordoni ametnikud Narva jõel 1972. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodaniku, kes viibis jääl. Mehega viidi läbi vestlus ja talle tehti suuline hoiatus.

6. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel liinibussiga saabunud 1981. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikku, kes viibis Schengeni alal seadusliku aluseta 90 päeva. Mehele kohaldati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

6. detsembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1981. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

6. detsembril viidi läbi illegaalimenetlus 1965. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes, kes viibis Schengeni alal seadusliku aluseta 9 päeva. Naisele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul, kohaldati sissesõidukeeld kuueks kuuks ja määrati rahatrahv 80 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Möödunud ööpäeva jooksul Lääne prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.