Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Nädalavahetusel on väike talv, uuel nädalal soojeneb taas (2007-04-19 09:23:44)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 18. aprillil Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Nädala alguse soojadele ilmadele järgneb külmalaine, lisaks vihmale võib sadada lörtsi, kohati pole välistatud isegi lumi.
Neljapäeval liigub Rootsist Soome lõunaosa kohale madalrõhkkond. Kui hommikul on Eesti ilm veel mitmel pool päikeseline ja sajuta, siis pärastlõunal alates läänesaartest pilvisus tiheneb ning hakkab sadama vihma. Lõunakaarte tuul tugevneb 6-12, iiliti 18 m/s, sooja tuleb 6...12 kraadi.
Reedel liigub madalrõhukese idasuunas, meil pöördub tuul läände ja loodesse, puhudes 5-12, iiliti 15-17 m/s. Öösel sajab mitmel pool vihma, päeval tuleb hooti vihma või lörtsi. Sooja tuleb öösel 0...3 ja päeval vaid 1...6 kraadi.
Laupäeval madalrõhkkond eemaldub. Ilm on vahelduvalt pilves, hooti sajab lörtsi, öösel kohati ka lund. Loodetuul püsib vali, 6-12, iiliti kuni 18 m/s. Öösel on -3...+2 ja päeval +2...+6 kraadi.
Pühapäeva öö on kõrgrõhuharja mõjul vähese pilvisusega ja sajuta, tuul nõrgeneb 3-7 m/s, pöördudes edelasse. Õhutemperatuur langeb 0...-6 kraadini. Päev on vahelduvalt pilves, hoovihma võib sadada õhtupoolikul peamiselt Loode-Eestis. Lõunatuule kiirus ulatub 4-8 m/s, sooja tuleb 4...8 kraadi.
Esmaspäevast kolmapäevani mõjutab meie ilma lõunapoolse kõrgrõhkkona põhjaserv. Ilm on vahelduvalt pilves, hoovihma või -lörtsi võib sadada veel esmaspäeva öösel ja hommikul. Tuuled puhuvad kiirusega 3-8 m/s, olles esmaspäeval läänest, teisipäeval loodest ning kolmapäeval edelast. Öine õhutemperatuur jääb -1...+5 kraadi vahele. Päevasooja on esmaspäeval 7...12, teisipäeval 8...14 ning kolmapäeval 12...16 kraadi.
 

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +4...+5 kraadi, mis on normilähedane või veidi jahedam. Sademeid on oodata 15 mm ringis, mis on normist umbes 2 korda enam.

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.