Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Ülikool tähistab rahvusülikooli 102. aastapäeva (2021-12-01 08:40:19)


Foto: Mariana Tulf

Kolmapäeval, 1. detsembril möödub 102 aastat eestikeelse Tartu Ülikooli avamisest. Kuigi koroonaviiruse leviku tõttu jäävad traditsioonilised rahvusülikooli aastapäevaüritused ära, kuulutab Tartu Ülikooli rektor Toomas Asser välja Rahvusmõtte auhinna laureaadi, ülikooli peahoone ees süüdatakse 102 sünnipäevaküünalt ja Tartu kaarsild värvub ülikooli auks siniseks.

1. detsembri hommikul kuulutab rektor professor Toomas Asser videotervituses välja tänavuse Rahvusmõtte auhinna laureaadi, kes on oma loominguga silmapaistvalt edendanud eesti rahvuslikku ja Eesti riiklikku eneseteadvust.

Rahvusülikooli 102. aastapäeva aktus, ülikooli tõrvikurongkäik ja ball jäävad küll ära, kuid kell 11.30 süütab ülikoolipere peahoone ees 102 sünnipäevaküünalt ning varahommikul ja õhtul, kui väljas on hämar, särab Tartu kaarsild rahvusülikooli aastapäeva auks sinises kumas.

Aasta jooksul on ülikool saanud rikkamaks nelja audoktori ja 106 doktori võrra. Kui traditsiooniliselt promoveeritakse doktorid aastapäevaaktusel, siis seekord antakse neile diplomid pidulikult üle 2022. aasta juunis.

Vaata, kes on aasta jooksul doktorikraadi kaitsnud.

Tartu Ülikooli senat nimetas 29. mai istungil neli uut audoktorit:

  • väljapaistva panuse eest keeleteadusliku mõtte arendamisse ja pikaajalise koostöö eest Tartu Ülikooli teadlastega nimetati keeleteaduse audoktoriks Turu Ülikooli professor Marja-Liisa Helasvuo;

  • silmapaistvate saavutuste eest õigusteaduses ja pikaajalise eduka koostöö eest Tartu Ülikooli õigusteaduskonnaga uue põlvkonna õigusteadlaste kujundamisel nimetati õigusteaduse audoktoriks Konstanzi Ülikooli professor AstridStadler;

  • väljapaistvate saavutuste eest teadustöös ning pikaajalise toetava ja tulemusliku koostöö eest Tartu Ülikooli teadlastega nimetati neuroteaduse audoktoriks Helsingi Ülikooli teadusdirektor, molekulaarse närviteaduse labori juhataja, akadeemik ja professor Mart Saarma;

  • suurepärase teadusliku töö, rahvusvahelise koostöö, avatud teaduse eestkõneleja rolli ja pikaaegse teaduskoostöö eest Eestiga, sh Tartu Ülikooli teadlaste toetamise eest nimetati bioinformaatika audoktoriks Euroopa Bioinformaatika Instituudi kaasdirektor John Frederick William Birney.

1. detsembri pärastlõunal avaldatakse ülikooli Facebooki lehel üliõpilasesinduse loodud video, mis tutvustab rahvusülikooli sünnilugu.



Allikas: Tartu Ülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.