Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Amet: Euroopa Kohus pole veel otsust langetanud (2021-11-29 09:18:35)

Novembri alguses edastati Põllumajandus- ja Toiduametile Euroopa Komisjoni, liikmesriikide ja ettevõtte M.V.Wooli seisukohad listeeriaga seotud kohtuasjas. Kohus peab oma seisukoha alles kujundama. Amet ei nõustu ettevõtte poolt avalikkusele edastatud seisukohtadega.

Põllumajandus- ja Toiduameti (PTA) peadirektori asetäitja Hele-Mai Sammeli sõnul pöördus Euroopa Kohus eelotsustustaotlust lahendades liikmesriikide ning Euroopa Komisjoni poole, et välja selgitada, millised on liikmesriikide seisukohad. Novembris edastati osapooltele liikmesriikide arvamused. Tegemist ei ole kohtu otsusega. "Täna on PTAle, M.V.Woolile ja Euroopa Kohtule seisukohad edastatud, kuid Euroopa Kohus veel kohtuotsust langetanud ei ole," selgitas Sammel.

Euroopa Komisjon ütleb oma seisukohas, et rahva tervise kaitseks on komisjon kehtestanud range tingimuse, et ettevõte peab pädevale asutusele kestvuskatse abil tõendama, et toote kasutusaja lõppedes ei ületata mingil juhul piirmäära. "Seega ei tohi turule jõudnud tootes listeria monocytogenes't esineda, kui kestvuskatset pole läbi viidud," kirjeldas Sammel komisjoni seisukohta. M.V.Wool nõuetekohaseid kestvuskatseid läbi ei viinud.

Mitmed liikmesriigid ei pidanud üldse asjakohaseks listeeriale seatud kriteeriumite järgimist, kui tegelikult on esinenud haigus-ja surmajuhtumeid. "Leiti, et liikmesriikide pädev asutus peab võimalikult kiirelt kasutusele võtma meetmed, et kaitsta rahva tervist," selgitas Sammel.

Amet seisab hea selle eest, et inimeste toidulaud oleks ohutu ja teeb selles osas tõhusat järelevalvet.



Allikas: Põllumajandus- ja Toiduameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.