Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Amet tuvastas nõuetele mittevastavad äädikad (2021-11-29 08:57:33)

Põllumajandus- ja Toiduamet kontrollis Eestis müüdavate äädikate äädikhappe sisaldust. Viiel juhul tuvastati lubatust lahjem äädikas.

Põllumajandus- ja Toiduameti toiduosakonna juhataja Kairi Ramjala sõnul kontrollis amet kaubanduses müügil olevate 30%-liste äädikate äädikhappe sisaldusi. "Kokku võeti seitse proovi ning viie proovi puhul ei vastanud äädikhappe sisaldus märgistusel toodud protsendile. Märgistusel esitatud 30% äädikhapet peab vastama ka toote sisule," selgitas Ramjalg tulemusi.

30% märgistuse nõudele vastasid Rimi Basicu söögiäädikas ja Ektoni 30% äädikhape 0,5 l. Alla 30% äädikhappe sisaldusega olid 30% söögiäädikas "Minu" (30.03.2024), 30% äädikas "Meie heaks" (16.11.2024), Optima Linija 30% söögiäädikas (25.05.2024) ja kaks Grossi Toidukaupade 30% äädikhapet (17.06.2023 ja 30.03.2024). Tarbija võib pöörduda kauplusesse, kust äädikas osteti ning esitada toote asendamise või raha tagastamise nõude. "Nende viie toote puhul on tegemist ühe tootjaga P&G Grupp AS, kelle suhtes on alustatud menetlust. Tootja peab nõuetele mittevastavad tooted turult kõrvaldama ning viima tooted nõuetega vastavusse ja seda ka kontrollima," kirjeldas Ramjalg.

Eestis töötati 2019. a välja "30% äädikhappe turustamise hea tava", milles on kirjas soovitus, et toote nimetusena kasutada "30% äädikhape" või "30% äädikhappe (vesi)lahus" vms. Seetõttu ei tohiks toote nimetuses kasutada "äädikas" ja "söögiäädikas". Amet tegi tootjatele märkuse toodete nimetuste osas.

Amet kontrollib äädikat ka järgmisel aastal.



Allikas: Põllumajandus- ja Toiduameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.