Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kolmapäeval koguneb Tartu südalinna kadripäeva rongkäiku ligi 400 kadrisanti (2021-11-24 08:18:26)


XVII Tartumaa laste ja noorte pärimuspidu Taaderandi talisted, mis tänavu toimub ülemaalise aktsiooni "Hakkame santima!" raames, algab kadrilaupäeval, 24. novembril kell 10.45 kadrisantide rongkäiguga raekoja platsil. Kadritrall jätkub kell 11 Küüni ja Uueturu tänava ristil kaubamaja juures.


"Taaderandi talistetele on registreerunud ligi 400 väiksemat ja suuremat osalejat, 4 noorterühma ja 31 lasterühma," rääkis Tiigi Seltsimaja projektijuht Tiina Konsen. "Kolmveerand üksteist liikuma hakkav kadrisantide vägi kulgeb raekoja platsilt peopaika mööda Küüni tänavat. Praeguseid tervisekaitsenõudeid arvestades ongi Küüni tänaval parim võimalus kadrisantidele lehvitada, kadrimaske ja -kostüüme uudistada ning kadriõnn kinni püüda."

Kui varasematel aastatel on Taaderandi talisted toimunud tubastena ja kestnud neli päeva, siis möödunud aastast alates on talisted õues, ühepäevase ühislaulude, -mängude ja -tantsudega sündmusena. Kas varasemaid kadritralle väisanud kadrihani ka tänavu Tartusse jõuab, selgub alles kadrilaupäeval peopaigas. Oma kadripäeva üleskutse on ta tartlastele ja ümbruskonna elanikele juba saatnud -nimelt jätkub maakondade vaheline võistuvõtmine kadripäeva tähistajate arvukuses. Kadriperede ja kadrisantide rahvaloenduseks on end vaja registreerida veebilehel hakkamesantima.ee . Taaderandi talistetel osalejad kutsuvad kõiki kadripäeva tähistavaid tartlasi ja Tartumaa valdade elanikke, nii kardisante kui kadriperesid endist teada andma. Oleks tore, kui suudaksime hoida eelmise aasta "Hakkame santima!" rahvaloendusel saavutatut, mardisantide auväärset teist ja kadrisantide neljandat kohta!

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.