Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2021-11-23 08:05:54)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 111 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas varavastastest kuritegudest kokku 42, sealhulgas üks röövimine, 27 vargust (eluruumidest kaks ja sõidukitest üks) ning kaks sõidukivargust. Lähisuhtevägivallast teatati 114 korral. Juhtus 16 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai viga 19 inimest ja hukkus üks. Liikluses tabati 46 alkoholi- ja neli alkoholijoobes sõidukijuhti. Registreeriti kolm piirilt väljastatud sisenemiskeeldu, kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist, üks salakaubaveo juhtum ning üks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

19. novembril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel asuva maja korteris ründas 48-aastane mees oma elukaaslast, 42-aastast naist ja põhjustas talle valu ning kehavigastusi. Politsei saabumise ajaks oli mees korterist lahkunud.

19. novembril anti teada, et Põhja-Tallinnas Pelguranna tänaval asuva maja korteris lõi joobes 31-aastane naine oma elukaaslast, 44-aastast meest noaga ja tekitas talle valu ning kehavigastuse. Politsei pidas naise kinni ja kiirabi toimetas mehe haiglasse. Mehe vigastus polnud eluohtlik.

19. novembril tuli teade, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval asuva maja korteris ründas joobes 32-aastane mees oma abikaasat, 35-aastast naist ja põhjustas talle valu ning kehavigastusi. Politsei saabumise ajaks oli mees korterist lahkunud.

20. novembril laekus teade, et Mustamäel E. Vilde teel asuva maja korteris ründas 39-aastane mees ühise alkoholitarvitamise käigus 43-aastast meest, põhjustades talle valu ja kehavigastusi.

20. novembril teatati, et Mustamäel Mustamäe teel asuva maja korteris lõi joobes 26-aastane mees endale tuttavat 60-aastast meest ja põhjustas talle valu. Politsei toimetas lööja kainenema.

20. novembril tuli teade, et Haaberstis Astangu tänaval asuva maja korteris tekkis füüsiline konflikt 40-aastase mehe ja 36-aastase naise vahel, mille tagajärjel said mõlemad osapooled kehavigastusi. Nii mees kui ka naine olid joobes. Konflikti juures viibis ka alaealine laps.

21. novembril anti teada, et Kesklinnas Koidu tänaval asuvas spordisaalis ründas 34-aastane mees temale tuttavat 36-aastast meest, tekitades talle valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kinni.

21. novembril laekus teade, et Kesklinnas Vana-Viru tänaval asuvas meelelahutusasutuses lõi 42-aastane mees turvatöötajat, 22-aastast meest ja tekitas talle valu ning kehavigastuse. Politsei pidas lööja kinni.

21. novembril teatati, et Kesklinnas Viru tänaval ründasid viis meest 38-aastast meest, põhjustades talle valu ja kehavigastusi.

Vargused

19. novembril teatati, et Kristiines A. H. Tammsaare teel asuvast kauplusest on varastatud tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on ligi 700 eurot.

21. novembril anti teada, et Kristiines Vaarika tänaval on sisse murtud korterisse ja varastatud ehteid. Vargusega tekitatud kahju on 450 eurot.

21. novembril tuli teade, et Kesklinnas Pärnu maanteel asuvast kauplusest on varastatud sulejope väärtusega ligi 2300 eurot.

21. novembril laekus teade, et Kesklinnas Staadioni tänaval asuva maja keldrist on novembrikuu jooksul varastatud jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on ligi 400 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

20. novembril laekus teade, et Maardus Ringi tänaval asuva maja korteris ründas joobes 26-aastane mees temale tuttavat 47-aastast naist ja tekitas talle valu ning kehavigastusi. Politsei pidas mehe kinni.

Piiriturvalisus

19. novembril koostati vabatahtlik lahkumisettekirjutus kahele Ukraina kodanikust mehele, kes on viibinud Eestis 13 päeva seadusliku aluseta. Ühele mehele kehtestati kolmeks ja teisele neljaks kuuks sissesõidukeelud.


19. novembril koostati vabatahtlik lahkumisettekirjutus Venemaa kodanikust naisele, kes on viibinud Eestis ilma seadusliku aluseta 2221 päeva. Naist karistati rahatrahviga ja talle määrati kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

21. novembril teatati, et Tartus Kaunase puiestee korteris lõi 31-aastane mees 49-aastast meest. Politsei pidas lööja kinni. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

21. novembril sai politsei väljakutse Luunja valda, kus joobes 37-aastane mees lõi oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning toimetas esmalt kainenema. Meedikud andsid naisele kohapeal esmaabi.

20. novembril teatati, et Tartus Piiri tänaval ründas joobes 36-aastane mees oma elukaaslast ja tema kaht alaealist last. Naine pöördus esmaabiks traumapunkti, lapsed esmaabi ei vajanud. Politsei pidas joobes mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

20. novembril sai politsei väljakutse Tartus Turu tänavale, kus oli löödud 17-aastast noormeest. Meedikud viisid mehe esmaabiks traumapunkti. Lööjat ja juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

20. novembril avastati, et öö vältel murti Kastre vallas sisse lauta, kust varastati mootorratas. Kahju on selgitamisel.

Piiriturvalisus

21. novembril kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Aserbaidžaani Vabariigi kodanikku, kes oli viibinud Eestis kaks päeva seadusliku aluseta. Isikule koostati lahkumisettekirjutus, määrati rahatrahv ning kohaldati kolmeks kuuks sissesõidukeeld.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Ähvardamine

Politsei sai teate, et 19. novembril ähvardas 26-aastane mees Kohtla-Järvel Olevi tänava korteris oma endist elukaaslast tapmisega. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehaline väärkohtlemine

20. novembril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Keskallee korteris lõi 45-aastane mees oma abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Kelmus

Politseile teatas Sillamäel elav 27-aastane naine, et 18. novembril helistati talle võõralt telefoninumbrilt ja tutvustati ennast politsei töötajana. Helistaja teatas, et naise nimel on üritatud võtta laenu. Seejärel helistas avaldajale meesterahvas, kes tutvustas ennast Swedbanki töötajana ning palus avaldajal turvalisuse tagamise ettekäändel sisestada PIN-kalkulaatori koodid. Hiljem avastas naine, et tema nimele on vormistatud kiirlaen ja tema pangakontolt on teostatud ülekanded. Kahju on kokku 650 eurot.

Röövimine

Politseile teatati, et 20. novembril ähvardas seni tuvastamata mees Narvas Energia tänava kaupluses naist noaga ja röövis temalt 5 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Asja omavoliline kasutamine

19. novembril teatati politseile, et Kunda linnas ärandas 25-aastane mees mootorsõiduki Mitsubishi i-Miev ja tegi sellega avarii. Politsei pidas mehe kinni.

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

20. novembril sai politsei teate, et Kunda linnas kortermaja trepikojas 44-aastane mees tekitas füüsilist valu oma naabrinaisele. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

19. novembril teatati politseile, et Kunda linnas parklas lasid seni tuvastamata mehed pipragaasi näkku 34-aastasele mehele. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmus

Politseile teatas Väike-Maarja vallas elav 23-aastane naine, et 12. novembril helistati talle võõralt telefoninumbrilt ja tutvustati ennast pangatöötajana. Helistaja teatas, et naise nimel on üritatud võtta laenu ning palus avaldajal turvalisuse tagamise ettekäändel sisestada Smart-ID koodid. Naine keeldus ja lõpetas kõne. Hiljem avastas avaldaja, et tema nimele on vormistatud kiirlaen summas 6300 eurot.

Piiriturvalisus

19. novembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eesti Vabariiki sisenemisel kolme Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

19. novembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1985 aastal sündinud Ukraina kodanikku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

19. novembril koostati ettekirjutus lahkuda Eestist 7 päeva jooksul Ukraina kodanikust mehele, kes oli viibinud Eestis seadusliku aluseta 7 päeva. Mehele kohaldati sissesõidukeeld kuueks kuuks.

20. novembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1979. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kes viibis Schengeni riikides seadusliku aluseta 5 päeva, millest 2 päeva Eestis. Välismaalasele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 7 päeva jooksul, kohaldati sissesõidukeeld üheks aastaks ja määrati rahatrahv 100 eurot.

20. novembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel liinibussiga saabunud kahte Valgevene Vabariigi kodanikku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

20. novembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel jalgsi saabunud 2003. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Mehele koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

20. novembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1964. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

21. novembril avastati Narva linna piirivööndis lendamas mehitamata õhusõiduk. Droonilennutaja ei olnud teadlik, et Eesti Vabariigis ei tohi ilma Transpordiametiga kooskõlastuseta ja PPA-d eelnevalt teavitamata piirivööndis mehitamata õhusõidukit lennutada. Isikule määrati rahatrahv 100 eurot.

21. novembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eesti Vabariiki sisenemisel 1995. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodaniku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

21. novembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eesti Vabariiki sisenemisel 1989. aastal sündinud India Vabariigi kodanikku, kellel ei olnud Eestisse sisenemiseks nõutavaid dokumente. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

21. novembril kontrolliti Ida prefektuuri Narva-1 piiripunktis Eesti Vabariiki sisenemisel 1982. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus vastavalt Vabariigi Valitsuse korralduse 169 "Riigipiiri ületamise ajutine piiramine COVID-19 haigust põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 uue puhangu ennetamiseks" järgi õiguslik alus riiki sisenemiseks. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargused
19. novembril teatati, et Tori vallas siseneti täpselt tuvastamata ajal elumaja kõrvalhoonesse, kust varastati erinevaid tööriistu. Täpne kahjusumma on selgitamisel.

19. novembril sai politsei teate, et Pärnus Hariduse tänaval siseneti täpselt tuvastamata ajal ehitusjärgus olevasse majja, kust varastati erinevaid tööriistu ligi 590 euro väärtuses.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
21. novembril teatati, et Kehtna vallas lõi korteris seni tuvastamata mees 33-aastast meest, kes sai viga. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.