Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartusse jõudis jõulukuusk (2021-11-18 08:06:41)
 
Jõulukuuse püstitamine Tartus. Foto: Mana Kaasik
 
Teisipäeva pärastlõunal jõudis Tartu Raekoja platsile tänavune jõulukuusk, mis toodi Võru vallast Koloreino külast Lupi kinnistult.

Kinnistu omanik Martin Lupp ütles, et pole senini raatsinud vahetult vundamendi läheduses kasvanud kaunist kuuske maha võtta. "Puu langetamisel peaks ikka mingi mõte olema. Olen ise koos selle kuusega kasvanud, minu sündides oli see väike puuke," rääkis 36aastane Võru elanik, kelle maakodu õuel kasvav umbes 17-18 meetri kõrgune kuusk Tartu jõulupuuks välja valiti. Martin Lupp on rahul, et saab oma koduõue puu tartlastele jõulurõõmuks saata ja endisaegse vundamendi kasutusele võtta.

Tänavu ootaski Tartu linn kuusepakkumisi neilt maaomanikelt, kellel oli plaanis suur kuusepuu lähiajal mingil põhjusel maha võtta. Ühtekokku tuli umbes kümmekond pakkumist, mille hulgas osutus sobivaimaks Võrumaal Lupi kinnistul kasvav kuusepuu. Kuusk jääb Tartu raeplatsile kuni 17. jaanuarini.

Teist hooaega järjest rajab Tartu linn jõuludeks Raekoja platsile 1000-ruutmeetrise uisuväljaku. Lisaks kerkib keskväljakule ka armsaks saanud valgusküla ning uudistada on muidki põnevaid atraktsioone. Valgusküla paviljonid ootavad tartlasi ja linna külalisi pühadeaega veetma 28. novembrist kuni 9. jaanuarini.

Esmakordselt on jõululinna ehitustöödel vabatahtlikena abiks NATO liitlaste lahingugrupi 33. soomuspioneeride kompanii ohvitserid. Lisaks tegutsevad ehitusplatsil spetsialistid Soomest, Tartu kutsehariduskeskuse ja kaitseväeakadeemia noored ning OÜ Giga Investeeringud ja Ehitustrust AS-i töötajad.
 
Allikas: Tartu uudised

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.