Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Bioetanooli arendussuunad Euroopas (2007-04-18 06:03:39)


Arvestuste kohaselt kahekordistub Euroopas aastaks 2020 praegune transpordile kuluv energiavajadus ning seetõttu on igasugune initsiatiiv vähendada fossiilsete kütuste osakaalu looduslike aseainete arvelt igati teretulnud. EL-s on üheks prioriteediks võetud bioetanooli tootmine, erinevad saamisviisid ning nende tasuvus.

 

6. raamprogrammi raames käivitatud 4-aastane (2005-2009) projekt NILE (New Improvements for Ligno-cellulosic Ethanol) püüab lahendada teaduslikke barjääre, et sisepõlemismootorites kasutatava puhta bioetanooli tootmine oleks majanduslikult tasuv.

 

Projekti eraldi alateemadena võib mainida uudsete ensüümsüsteemide väljatöötamine lignotselluloosi lagundamiseks fermenteeritavateks suhkruteks, loodud ensüümsüsteemide ja pärmseentüvede hindamine piloottehases, kus toimub ka erinevate protsessijääkide taaskasutamine, bioetanooli tootmise ja kasutamise sotsiaal-majanduslike ja globaalsete keskkonnamõjude analüüs.

 

Bioetanoolitootmise kulude vähendamise ning selle tehnoloogia majanduslikult tasuvaks ning laiapinnalisemaks muutmise kaudu näevad NILE-projekti liidrid Euroopa staatuse olulist paranemist bioenergia vallas, maapiirkondade majanduse kasvu ning üldiselt paremat vastupanuvõimet mitmetele saasteallikate pealetungile.

Projektiga saab lähemalt tutvuda aadressil: www.nile-bioethanol.org.

 

Allikas: Põllumehe e-uudised nr 2/2007.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.