Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2021-11-02 08:00:17)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 117 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks röövimine, kaks avaliku korra rasket rikkumist, 48 varavastast kuritegu, sealhulgas 33 vargust. Lähisuhtevägivallast teatati 129 korral. Registreeriti 13 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 13 inimest. Tabati 50 alkoholi- ja kaks narkojoobes sõidukijuhti. Piirilt saadeti tagasi kaks inimest, lisaks tuvastati üks viisaeeskirja rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

29. oktoobril tuli teade, et Kesklinnas lõi seni tuvastamata inimene liinibussis 59-aastast meest. Kiirabi andis kannatanule esmaabi.

30. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval ründas noorte seltskond kaht 32-aastast meest. Kiirabi viis ühe mehe haiglasse.

30. oktoobril anti teada, et Tallinna kesklinnas korteris tekkis konflikt elukaaslaste, 53-aastase mehe ja 26-aastase naise vahel, mille käigus said mõlemad viga.

30. oktoobril teatati, et Tallinnas Liivalaia tänaval ründasid kaks seni tuvastamata meest 41-aastast meest, kes sai viga.

30. oktoobril laekus teade, et Lasnamäel Liikuri tänaval korteris ründas joobes 29-aastane mees oma elukaaslast, 31-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kinni.

30. oktoobril anti teada, et Tallinna kesklinnas Sauna tänaval tekkis konflikt 32-aastase ja 23-aastase mehe vahel.

30. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Põhja puiesteel ründas seni tuvastamata inimene 27-aastast meest, kes sai viga.

30. oktoobril laekus teade, et Lasnamäel Kivila tänaval korteris ründas 39-aastane mees talle tuttavat 31-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kinni.

30. oktoobril anti teada, et Haaberstis Paldiski maanteel korteris ründas 62-aastane mees oma abikaasat, 55-aastast naist, kes sai viga.

31. oktoobril teatati, et Lasnamäel Võru tänaval majas ründas 27-aastane mees noaga 41-aastast meest. Politsei pidas ründaja kinni ja kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

Vargused

29. oktoobril teatati, et Lasnamäel Võidujooksu tänaval on sisse murtud sõidukisse Toyota ning varastatud õlakott ja mobiiltelefon. Kahju on 450 eurot.

29. oktoobril laekus teade, et Mustamäel Kiili tänaval varastati sõiduautost tööriistu. Esialgne kahju on umbes 3500 eurot.

31. oktoobril tuli teade, et Tallinnas F. R. Faehlmanni tänaval on sisse murtud sõiduautosse Mercedes-Benz ning varastatud jope, sülearvuti ja päikeseprillid. Kahju on 500 eurot.

31. oktoobril teatati, et Tallinnas Mustamäe teel on sõidukilt Citroen varastatud kaugtuled. Kahju on 900 eurot.

31. oktoobril anti teada, et Tallinnas Ümera tänaval on sõiduautolt BMW varastatud kiirusehoidja andur. Kahju on 2000 eurot.

Kelmused

29. oktoobril teatati, et Keilas elav naine sai telefonikõne, milles helistaja tutvustas end Swedbanki töötajana ja teatas, et naise pangakontol toimuvad kahtlased tehingud. Helistaja ütles, et nende peatamiseks tuleb konto blokeerida ja arvel olev raha üle kanda teise panka. Vastavalt saadud juhistele kandis naine Swedbankist raha üle Coop Panga arvelduskontole ja kinnitas tehingud Smart-ID abil. Hiljem selgus, et naise Coop Panga kontolt on tehtud tundmatule inimesele ligi 2400 eurone ülekanne.

29. oktoobril anti teada, et Haaberstis elavale naisele helistas erinevatelt numbritelt inimene, kes tutvustas end Swedbanki osakonnajuhatajana ja tahtis teada naise paroole PIN-kalkulaatorist, mille naine talle ka andis. Naisele tundus kõne siiski kahtlane ja ta katkestas selle, kuid panka helistades selgus, et Bondora AS poolt oli väljastatud talle laen 10 000 eurot, mida naine ei olnud taotlenud. Tänu kõne katkestamisele naine kahju ei saanud.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

30. oktoobril tuli teade, et Kehras lõi joobes 32-aastane mees oma 19-aastast abikaasat, kes sai viga. Politsei pidas mehe kinni.

Piiriturvalisus

29. oktoobril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks Ukraina kodanikule, kes oli viibinud seadusliku aluseta Schengeni viisaruumis 46 kalendripäeva. Lisaks määrati mehele üheks kuuks sissesõidukeeld.

29. oktoobril lõpetati ennetähtaegselt Moldova kodanikust mehe viisavaba viibimine Eestis. Talle koostati sundtäidetav ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja ta toimetati kuni riigist väljasaatmiseni kinnipidamiskeskusesse.

30. oktoobril tõkestati Tallinna lennujaamas Eestisse sisenemine kolmel Türgi kodanikust mehel, kelle põhjendused reisi eesmärgi ja Eestis viibimise kohta ei olnud usaldusväärsed. Meestele väljastatud Schengeni Eesti viisad tunnistati kehtetuks ja nad saadeti tagasi Istanbuli.

30. oktoobril koostati lahkumisettekirjutus 31-aastasele Moldova kodanikust mehele, kes oli viibinud seadusliku aluseta Eestis 785 päeva. Mehele määrati rahatrahv ja talle kehtestati kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

31. oktoobril tunnistati kehtetuks Ukraina kodanikust naisele väljastatud Schengeni Eesti viisa ja lõpetati ennetähtaegselt tema viisavaba viibimine Eestis, sest ta pani toime varguse. Naisele koostati lahkumisettekirjutus ja talle määrati üheks aastaks sissesõidukeeld.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Avaliku korra rasked rikkumised

31. oktoobril laekus teade, et Tartus Anne tänava korrusmaja juures pingil istub joobes mees, kel on käes relvataoline ese. Teatele reageerinud politseipatrull pidas joobes mehe kinni ning toimetas ta kainenema. Mehe käes olnud stardipüstol võeti hoiule. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

31. oktoobri õhtul teatati, et Tartus Kesk tänaval liigub mees, kel käes relvataoline ese. Väidetavalt oli mees relvast teinud ka ühe lasu õhtu. Politsei pidas joobes mehe kuriteos kahtlustatavana kinni ning viis esmalt kainenema. Tema valduses olnud stardipüstol võeti hoiule.

Kehalised väärkohtlemised

30. oktoobril puhkes Tartus Mõisavahe tänava korteris abikaasade vahel tüli, mille käigus joobes 35-aastane mees lõi ja ähvardas oma naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

30. oktoobril sai politsei väljakutse Tartus Vanemuise tänava korterisse, kus joobes 20-aastane mees lõi tuttavat naist. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni. Naine pöördus tervisekontrolliks haiglasse.

29. oktoobril sai politsei väljakutse Tartus K. A. Hermanni tänava korterisse, kus olid tülli pööranud ühiselt alkoholi tarvitanud naine ja mees. Politsei pidas kohapeal kinni naise suhtes agressiivselt käitunud mehe ning viis ta kainenema.

Võrumaa

Kehaline väärkohtlemine

30. oktoobril puhkes Võrus Liiva tänava eramus tüli, mille käigus 28-aastane mees lõi korduvalt 27-aastast tuttavat meest. Politsei pidas lööja kuriteos kahtlustatavana kinni. Viga saanud mehe viisid meedikud tervisekontrolliks haiglasse.

Piiriturvalisus

Nädalavahetusel tõkestati Koidula piiripunktis riiki sisenemine kolmel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused. Isikud suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

31. oktoobril kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist väljumisel Venemaa Föderatsiooni kodanikku ning avastati, et ta oli viibinud Eestis seadusliku aluseta ühe päeva. Naisele kohaldati kolmeks aastaks sissesõidukeeld ja ta lahkus Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

Politseile teatati, et 29. oktoobril lõi 17-aastane nooruk Vinni vallas Järve tänaval 14-aastast poissi. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politsei sai teate, et 29. oktoobril lõi seni tuvastamata mees Rakveres Rägavere tee tankla juures 46-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

Vargused

Politsei sai teate, et 30. oktoobril murti Väike-Maarja vallas sisse kuuri, kust varastati aiakäru, ketaslõikur, akutrell, elektriline saag ja pikendusjuhtmed. Vargusega tekitatud kahju on 256 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

30. oktoobril avastati, et Rakvere vallas Nooruse tänava garaažist on varastatud valuveljed koos rehvidega. Kahju on 450 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

Politsei sai teate, et 31. oktoobril lõi 62-aastane mees Narvas Vahtra tänaval oma abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

30. oktoobril teatati politseile, et Kohtla-Järvel Maleva tänava kortermaja trepikojas ründas mees oma abikaasat, kes sai viga. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politsei sai teate, et 30. oktoobril lõi 50-aastane mees Narvas Kreenholmi tänaval oma 46-aastast abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Politseile teatati, et 30. oktoobril lõi 45-aastane mees Toila vallas Kaasiku tänava korteris puhkenud tüli käigus oma õde. Juhtunu üksikasju selgitab politsei alustatud kriminaalmenetluses.

Politsei sai teate, et 30. oktoobril lõi üks naine Narvas Rahu tänaval talle tuttavat 65-aastast naist.

Ähvardamine

Politseile teatas 69-aastane naine, et 29. oktoobril ähvardas 43-aastane mees Narvas Uusküla tänaval tema 44-aastast poega tapmisega.

Vargused

31. oktoobril sai politsei teate, et Varja külas varastati sõiduauto BMW valuveljed koos rehvidega. Kahju on ligikaudu 1500 eurot.

30. oktoobril teatati politseile, et Narvas Sõpruse tänava ajamajast on varastatud tööriistu. Kahju on ligikaudu 280 eurot.

Röövimine

30. oktoobril sai politsei teate, et Narvas Tallinna maantee kaubanduskeskuse juures rünnati 39-aastast naist ja rööviti temalt käekott. Juhtunu täpsemad asjaolud ning kahju selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

Kelmus

Politseile teatati, et 29. oktoobril helistas Narvas elavale 52-aastasele mehele vene keelt kõnelev isik, kes tutvustas end Swedbanki töötajana ja palus avaldajal turvalisuse tagamise ettekäändel kinnitada Smart-ID abil talle edastatud koodid. Hiljem avastas kannatanu, et tema nimele oli võetud 2000 euro suurune laen ning tema pangakontolt on teostatud ülekanded summas 2427 eurot. Kahju on kokku 428 eurot. Kelmusjuhtumi üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

29. oktoobril kontrolliti Narva-2 piiripunktis Eestist väljumisel 1955. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes rikkus eneseisolatsiooni kohustust. Mees suunati tagasi Eesti Vabariiki eneseisolatsiooni.

29. oktoobril viidi läbi illegaalimenetlus 2000. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes, kes viibis seadusliku aluseta Eestis 31 päeva. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks, talle kohaldati sissesõidukeeld kuueks kuuks ja määrati rahatrahv 160 eurot.

29. oktoobril saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi Venemaa Föderatsiooni kodanik, kes ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

30. oktoobril avastasid Narva piirivalvurid Narva jõel ajutist kontrolljoont ületanud Venemaa Föderatsiooni registreerimisnumbriga mootorpaadi ühe isikuga pardal. Mehele määrati rahatrahv 400 eurot.

30. oktoobril avastasid Vasknarva piirivalvurid Narva jõel ajutist kontrolljoont ületanud Venemaa Föderatsiooni registreerimisnumbriga mootorpaadi kolme isikuga pardal. Juhtumist informeeriti Venemaa Föderatsiooni piirivalve kordonit.

30. oktoobril avastati Narva linna piirivööndis lendamas mehitamata õhusõiduk. Droonilennutaja ei olnud teadlik, et Eesti Vabariigis ei tohi ilma Transpordiametiga kooskõlastuseta ja PPA-d eelnevalt teavitamata piirivööndis mehitamata õhusõidukit lennutada. Isikule tehti suuline hoiatus.

Nii 30. oktoobril kui ka sellele järgneval päeval saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi kaks Venemaa Föderatsiooni kodanikku, sest nad ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus

29. oktoobril sai politsei teate, et Haapsalus Rannarootsi teel ostukeskuses varastati ostukärust käekott, sularaha ja dokumendid. Esialgsel hinnangul tekitati kahju ligi 370 eurot.

Pärnumaa

Vargus

29. oktoobril alustati kriminaalmenetlust selles, et Paikuse osavallas varastati ühe kinnistu territooriumilt kaks võrguga kaetud väravat. Esialgne kahju on ligi 4000 eurot.

Raplamaa

Vargus

29. oktoobril teatati, et eelmise nädala jooksul varastati Kohila vallas ühelt kinnistult kütust, kütusepump, kaks generaatorit, mootorsaag, kaks trelli ja muid esemeid. Esialgne kahju on üle 1500 euro.

Saaremaa

Vargus

31. oktoobril teatati, et Kuressaares Aia tänaval ühest asutusest varastati ratastool ja seif, milles oli 800 eurot. Vargusega tekitatud kahju on selgitamisel. Politsei on hetkel pidanud kahtlustatavana kinni ühe inimese.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.