Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Segakoorid laulavad Tartu Maarja kiriku toetuseks ärkamisaegseid laule 23. oktoobril (2021-10-21 08:47:26)

23. oktoobril kell 18.00 toimub Tartu Maarja kirikus IX Tartu segakooride laulupäev "Ärkamise aeg 400", mis on pühendatud ärkamisaja heliloojate Karl August Hermanni ja Friedrich August Saebelmanni 170. ning laulva revolutsiooni suurkuju Alo Mattiiseni 60. sünniaastapäevale. Kogu piletitulu annetatakse eestlaste laulupeokiriku, Tartu Maarja kiriku taastamiseks.

Kontserdi kavas on Karl August Hermanni ja Friedrich August Saebelmanni koorilaulud originaalseadetes esimesest ärkamisajast ning Alo Mattiiseni isamaaline tsükkel "Viis ärkamisaegset laulu", mis loodi kolm aastat enne Eesti iseseisvuse taastamist ning mille esimene avalik esitus toimus 1988. aasta maikuus Tartu kümnendatel muusikapäevadel.

Kontserdil astub solistina üles Ott Lepland ning kaastegev on Urmas Lattikase ansambel. Ansambli juhi sõnul on haruldane, et sellel ettekandel osaleb kuuest mängijast neli, kes tegid kaasa ka Alo Mattiiseni teose "Viis ärkamisaegset laulu" esiettekandel. Need on Ain Varts (kitarr), Margus Minn (bass), Terje Terasmaa (löökpillid) ja Toomas Rull (1988. aastal ansambli Kiigelaulukuuik koosseisus, nüüd trummide taga). Soololauludega esineb kontserdil Karmen Puis (teater Vanemuine).

Enda kirjutatud ajastupõhiseid vahetekste on kontserdil ette kandmas helilooja ja muusikaloolane Alo Põldmäe. Kontserti konfereerib Andres Dvinjaninov, laulupäeva kunstiline juht on Lauri Breede.

Kooridest osalevad laulupäeval Tartu Hansa segakoor (dirigent Eva Kams), politseikoor Chorus Menticum (dirigent Eve Paap, koormeister Ingrid Pihelgas), kammerkoor SoLeMiJo (dirigent Nele Valdru), Luuska Lauluühing (dirigent Patrik Sebastian Unt), kammerkoor A. Le Coq (dirigendid Ragne Lind ja Jana Käär), laulukoor Tarbatu (dirigent Lauri Breede), Tartu Maarja kirikukoor (dirigent Lilyan Kaiv) ja Haaslava meeskoor (dirigent Kalev Lindal).

Kontserdi pääsmed on müügil Piletimaailmas ja enne kontserti kohapeal.

Pepleri 1 asuv kirik on esimese üldlaulupeo peaproovi toimumiskoht, peo peakorraldaja Johann Voldemar Jannseni suure rõõmu tunnistaja. Just Tartu Maarja kirikus sai kordaläinud peaprooviga 152 aastat tagasi alguse Eesti võimsaim traditsioon, mis toob meid kokku ka täna

Kontserdi korraldab Tiigi Seltsimaja.



Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.