Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2021-10-19 08:15:37)


Möödunud nädalavahetuse jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 132 avaldust ja teadet kuritegudest. Avaliku korra raskeid rikkumisi registreeriti viis. Varavastastest kuritegudest teatati 51, sh röövimistest ühel ja vargustest 32 korral. Registreeriti 16 inimvigastustega liiklusõnnetust, milledes hukkus üks ja sai vigastada 19 inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati 49, narkojoobes neli. Piiril väljastati neli sisenemiskeeldu, ebaseaduslikke piiriületusi välispiiril oli üks ning piirilt saadeti tagasi kaks inimest. Eestist saadeti välja viis inimest ning Schengeni viisaeeskirja rikkumisi oli samuti viiel korral

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Avaliku korra rikkumine

15. oktoobril teatati, et seni tuvastamata mees jättis Tallinna bussijaama koti, ütles vene keeles "bomba" ja lahkus taksoga. Päästeameti pommigrupp vaatas koti üle ja selgus, et selle sees olid isiklikud asjad.

17. oktoobril laekus teade, et Kesklinnas Aia tänaval sihtis 19-aastane mees tulirelvataolise esemega 18-aastast naist. Politsei pidas mehe kinni ja kontrollimisel selgus, et tegemist oli stardipüstoliga.

Kehaline väärkohtlemine

15. oktoobril anti teada, et Lasnamäel Mahtra tänava maja korteris lõi 42-aastane mees oma elukaaslast, 35-aastast naist, näkku ja tekitas talle valu ning kehavigastusi. Politsei pidas mehe kinni.

16. oktoobril tuli teade, et Kesklinnas Narva maantee majas ründas 31-aastane joobes mees liftis endale tuttavat 31-aastast meest ja tekitas talle valu. Kannatanu laskis ründajale enesekaitseks näkku pipragaasi.

16. oktoobril teatati, et Lasnamäel J. Koorti tänava maja korteris ründas 28-aastane mees endale tuttavat 51-aastast meest, tekitas talle valu ja kehavigastusi.

16. oktoobril tuli teade, et Lasnamäel K. Kärberi tänava maja trepikojas ründas joobes 38-aastane mees 19-aastast meest, tekitas talle valu ja kehavigastusi. Politsei pidas ründaja kinni.

16. oktoobril laekus teade, et Lasnamäel K. Kärberi tänava maja korteris ründas 38-aastane mees oma elukaaslast, 47-aastast naist ja tekitas talle valu ning kehavigastusi. Konflikti mõlemad osapooled olid joobes. Politsei pidas mehe kinni.

16. oktoobril anti teada, et Kesklinnas Roosikrantsi tänaval tekkis konflikt viie inimese vahel, mille käigus said vigastusi 26-aastane ja 28-aastane mees.

16. oktoobril teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel ründasid seni tuvastamata isikud joobes 36-aastast meest, põhjustasid talle valu ja kehavigastusi. Kiirabi andis mehele kohapeal esmaabi ja politsei toimetas ta kainenema.

16. oktoobril anti teada, et Tallinna sadamas seisval laeval ründas 33-aastane mees 18-aastast meest, põhjustades talle valu ja kehavigastuse.

17. oktoobril tuli teade, et Kesklinnas Paide tänava maja korteris viskas 35-aastane naine 44-aastasele mehele klaasikilluga vastu selga ja lõi teda näkku, tekitades mehele kehavigastusi.

17. oktoobril anti laekus teade, et Lasnamäel K. Kärberi tänava maja korteris ründas 34-aastane mees endale tuttavat 29-aastast naist, põhjustas talle valu ja kehavigastuse.

17. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänava korteris ründas joobes 35-aastane naine oma elukaaslast, 46-aastast meest ja tekitas talle kehavigastusi.

Vargus

15. oktoobril teatati, et Kristiinest Madara tänava maja trepikojast on varastatud jalgratas Bergamont. Vargusega tekitatud kahju on 600 eurot.

15. oktoobril tuli teade, et Mustamäel Keskuse tänaval on öö jooksul sisse murtud sõiduautosse BMW ja varastatud rahakott, milles olid dokumendid ja 400 eurot sularaha.

15. oktoobril anti teada, et Nõmmel Kalmistu teel asuvast hoonest on öö jooksul varastatud autovaruosi. Vargusega tekitatud kahju on hinnanguliselt 1000-1200 eurot.

16. oktoobril teatati, et viimase kahe ööpäeva jooksul on Lasnamäel Linnamäe teel sisse murtud sõiduautosse Volkswagen, varastatud auto aku ja autoraadio. Vargusega tekitatud kahju on hinnanguliselt 1000 eurot.

16. oktoobril laekus teade, et Lasnamäel Peterburi teel on sisse murtud parkla territooriumil olevasse trammi ja konteinerisse ning kahel sõiduautol avatud kapott ja varastatud erinevaid esemeid. Vargusega tekitatud hinnanguline kahju 10 000 eurot.

16. oktoobril teatati, et Põhja-Tallinnast Sõle tänavalt on varastatud motoroller Intermoto registreerimisnumbriga 68A0. Vargusega tekitatud kahju on hinnanguliselt 1300 eurot.

16. oktoobril tuli teade, et Kesklinnas Türi tänaval asuva ettevõtte ruumidest on varastatud 19 sülearvutit. Vargusega tekitatud kahju on hinnanguliselt 6000 eurot.

Kelmus

15. oktoobril teatati, et 14. oktoobril helistas Lasnamäel elavale 51-aastasele mehele väidetav Swedbanki töötaja, kes palus mehel siseneda internetipanka ja sisestada Smart-ID paroolid. Mees tegi nagu paluti ja avastas hiljem, et tema pangakontolt on varastatud 4920,38 eurot.

15. oktoobril tuli teade, et 14. oktoobril helistas Haaberstis elavale 57-aastasele mehele väidetav Swedbanki töötaja, kes teatas, et mehe Swedbanki pangakontot kasutades osteti telefon, kuid enda sõnul ei ostnud mees midagi. Helistaja ütles, et mees peab sisenema Smart-ID kaudu panka, kinnitama kõiki andmeid ja telefoni ost tühistatakse. Mees tegigi nagu öeldud ja avastas hiljem, e tema kontolt on tehtud tundmatu inimese teises pangas asuvale pangaarvele ülekanne summas 10 000 eurot.

15. oktoobril tuli teade, et 6. oktoobril sai 60-aastane Kristiines elav mees kõnesid erinevatelt telefoninumbritelt, millelt helistajad esitlesid end nii Swedbanki kui ka SEB Panga töötajatena. Mehele räägiti, et tema pangakontol toimuvad kahtlased tehingud ja keegi on võtnud tema nimel Bondora AS-ilt laenu summas 6500 eurot ning selle tagastamiseks tuleb kinnitada toiminguid Smart-ID PIN-koodidega, mida mees vastavalt juhistele ka tegi. Seejärel selgus, et mehe SEB panga kontole on laekunud laenusumma 6500 eurot Bondora AS-ilt ja tema pangakontolt oli tehtud ülekandeid kahe võõra inimese kontodele kokku summas 7100 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

15. oktoobril tuli teade, et Paldiskis Kivi tänava maja korteris ründas 35-aastane mees 50-aastast meest, tekitas talle valu ja kehavigastusi. Politsei pidas ründaja kinni.

17. oktoobril anti teada, et Viimsi vallas Haabneemes asuva maja korteris lõi 34-aastane mees oma abikaasat, 32-aastast naist näkku ja tekitas talle valu. Politsei pidas mehe kinni.

Vargus

17. oktoobril teatati, et öö jooksul on Harku vallas Tiskres sisse murtud ehitusobjektil asuvasse soojakusse ja varastatud tööriistu. Vargusega tekitatud kahju on 2155 eurot.

Piiriturvalisus

17. oktoobril tõkestati Tallinna lennujaamas Eestisse sisenemine Ukraina kodanikust mehel, kellel puudusid dokumendid, mis õigustaksid tema reisi eesmärki ja tingimusi. Samuti puudusid tal piisavad elatusvahendid arvestades riigis viibimise kestust ja olemust. Mees paigutati kuni tagasilennuni kinnipidamiskeskusesse.

15. oktoobril tunnistati Põhja prefektuuris PPA otsusega kehtetuks 48-aastasele Usbekistani kodanikust mehele väljastatud Schengeni Eesti viisa, kuna ta ei kasutanud viisat sihipäraselt. Mehele koostati lahkumisettekirjutus ning kehtestati üheks aastaks sissesõidukeeld.

15. oktoobril tunnistati Põhja prefektuuris PPA otsusega kehtetuks 30-aastasele Valgevene kodanikust mehele väljastatud Schengeni Eesti viisa, kuna ta oli sõidukit juhtides ületanud korduvalt sõidukiirust. Mehele koostati lahkumisettekirjutus ja kehtestati üheks aastaks sissesõidukeeld.

15. oktoobril kontrollisid Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnikud Tallinnas kahte Iraagi kodanikku, 23- ja 27-aastast meest, kes olid omavoliliselt lahkunud Läti Mucenieki varjupaigataotlejate keskusest. Mehed toimetati kinnipidamiskeskusesse.

15. oktoobril koostati Põhja prefektuuris lahkumisettekirjutus 1979. aastal sündinud Ukraina kodanikust mehele, kes oli viibinud Eestis seadusliku aluseta 24 päeva. Mehele kehtestati kuueks kuuks sissesõidukeeld.

16. oktoobril kontrolliti Tallinna lennujaamas Eestisse saabumisel Bangladeshi kodanikust 31-aastast meest kellele Prantsusmaa on kehtestanud Schengeni alale sissesõidukeelu. Mehe kontaktandmed edastati rahvusvahelise operatiivinfo büroo kontaktkeskuse grupile.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Valeraha teade

17. oktoobril sai politsei teate, et Jõgeval Kesk tänaval kaupluses püüti tasuda võltsimistunnustega 10-eurostega. Rahatähed saadeti ekspertiisi ja juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust.

Ähvardamine

17. oktoobri öösel sai politseile väljakutse Jõgevale Puiestee tänavale korterisse, kus 27-aastane alkoholi tarvitanud mees ähvardas oma lähedast noaga. Keegi viga ei saanud. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

16. oktoobri varahommikul sai politsei väljakutse Tartu valda Tila külla Pärna alleele korterisse, kus alkoholi pruukinud elukaaslased läksid tülli ning konflikti käigus sai naine viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Kelmus

Politseile laekus teade, et ühele tartlasele helistas end Swedbank töötajana esitlenud inimene väites, et naise kontolt püüab keegi laenu vormistamiseks raha võtta. Tegelikult oli tegu kelmiga, kes pettis naiselt välja tema paroolid, võttis tema kontolt 500 eurot ning võttis tema andmeid kasutades lisaks ka 2000 eurot laenu.

Vargused

13. oktoobril avastati, et Elva vallas Kalme külas on sisse murtud majja ning varastatud keevitusaparaat, akutrell, ketaslõikur ja teisi esemeid. Kahju on 1029 eurot.

17. oktoobril avastati, et Tartus Aleksandri tänaval hoovist on varastatud elektriline tõukeratas väärtusega umbes 2000 eurot. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 33-aastase mehe. Täpsemaid üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

Omavoliline sissetung

Politseile laekus info, et 16. oktoobril murti Tartu vallas Vahi alevikus Metsvitsa tänaval sisse majja. Tekitatud kahju on selgitamisel.

Viljandimaa

Vargus

7. oktoobril avastati, et Viljandis Põhja puiesteel lukustatud trepikojast on varastatud kaks jalgratast. Kahju on umbes 400 eurot.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

15. oktoobril teatati politseile, et oktoobri esimesel poolel varastati Haljala vallas Kakuvälja külas eramu hoovist sõiduauto BMW 323CI. Vargusega tekitatud kahju on 3500 eurot.

Kelmused

15. veebruaril alustati kriminaalmenetlust selles, et 5. oktoobril võttis Rakveres elava 63-aastase naisega ühendust vene keelt kõnelev naine, kes pakkus investeerimise võimalust. Kannatanu edastas petturile oma isiklikud andmed ja pangakaardi info. Kelmusega tekitati kahju ligikaudu 260 eurot.

Politseile teatati, et 14. oktoobril helistas Kadrina vallas elavale 46-aastasele naisele vene keelt kõnelev isik, kes tutvustas end Swedbanki töötajana ja palus avaldajal turvalisuse tagamise ettekäändel sisestada PIN-kalkulaatori paroolid. Kahju on kokku 5281 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

Politseile teatati, et 15. oktoobril lõi 34-aastane mees Narvas Kreenholmi tänava korteris oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Politseile teatati, et 15. oktoobril lõi 56-aastane hooldekodu klient Lüganuse vallas Aa külas teist 58-aastast klienti ning tekitas talle kehavigastusi. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

Politsei sai teate, et 16. oktoobril lõi 44-aastane mees Narvas 26. juuli tänava korteris oma abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Politseile teatati, et 17. oktoobril lõi 34-aastane mees Tiimanni tänava toidukaupluses 29-aastast meest. Juhtunu täpsed asjaolud on selgitamisel.

Politsei sai teate, et 17. oktoobril Kohtla-Järvel Kalevi tänava hotellis lõi 56-aastane mees oma tuttavat 61-aastast meest ning tekitas talle kehavigastusi. Politsei pidas ründaja kinni.

Vargused

15. oktoobril teatati politseile, et viimastel päevadel Kiviõlis varastati ettevõtte territooriumilt kaableid ja ettevõtte territooriumil seisvast töömasinast kütust ning lõhuti kahte trafot. Kahjusumma on ligikaudu 3000 eurot.

Politsei sai teate, et 16. oktoobril varastati Narvas Autenni tänava hoone juurest sõiduauto Ford S-Max. Vargusega tekitatud kahju on 6000 eurot.

Piiriturvalisus

15. oktoobril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eesti Vabariigist väljumisel 1978. aastal sündinud Ukraina kodanikku, kes viibis Schengeni riikide territooriumil seadusliku aluseta 87 päeva. Mehele tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja koostati sisenemiskeeld kolmeks aastaks. Isik suundus Venemaa Föderatsiooni.

15. oktoobril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1986. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel ei olnud Eestisse sisenemiseks nõutavaid dokumente ning kes esitas temale mittekuuluva vaktsineerimist tõendava QR-koodi. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

16. oktoobril avastati Narva linna piirivööndis lendamas mehitamata õhusõiduk. Droonilennutaja ei olnud teadlik, et Eesti Vabariigis ei tohi ilma Transpordiametiga kooskõlastuseta ja PPA-d eelnevalt teavitamata piirivööndis mehitamata õhusõidukit lennutada. Isikule määrati rahatrahv 200 eurot.

16. oktoobril saadeti Narva piiripunktidest tagasi 11 Venemaa Föderatsiooni kodanikku, sest nad ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

17. oktoobril avastas Vasknarva kordoni teenistus Narva jõel ajutist kontrolljoont ületanud Venemaa Föderatsiooni registreerimisnumbriga mootorpaadi kolme isikuga pardal. Juhtumist informeeriti Venemaa Föderatsiooni piirivalve kordonit.

17. oktoobril avastati Narva linna piirivööndis lendamas mehitamata õhusõiduk. Droonilennutaja ei olnud teadlik, et Eesti Vabariigis ei tohi ilma Transpordiametiga kooskõlastuseta ja PPA-d eelnevalt teavitamata piirivööndis mehitamata õhusõidukit lennutada. Isikule määrati rahatrahv 200 eurot.

17. oktoobril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1986. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel ei olnud Eestisse sisenemiseks nõutavaid dokumente. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

17. oktoobril saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi ühe Venemaa Föderatsiooni kodaniku, sest ta ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine

16. oktoobril sai politsei teate, et Türi vallas eramus ründas 52-aastane mees on abikaasat, kes sai viga. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
17. oktoobril teatati politseile, et Haapsalus eramus ründas 24-aastane mees oma tuttavat, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Vargus
15. oktoobril sai politsei teate, et teisipäeval varastati Märjamaa vallas ühest tallist hobuste pidamiseks vajalikke tarbeid. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 10 000 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.