Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algab metsaistutuskampaania Greenwave 2007 (2007-04-14 06:27:29)

 

Laupäeval, 14. aprillil avavad Viljandimaal Abja vallas tänavuse rahvusvahelise metsaistutuskampaania Greenwave 2007 Viljandi maavanem Kalle Küttis ja RMK Edela regiooni peametsaülem Aivar Laud.

Tänavune metsaistutuskampaania on pühendatud Euroopa Liidu 50. juubelile, teatas Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) kommunikatsiooniosakonna juhataja.

Idee tähistada Euroopa Liidule aluse pannud Rooma lepingute 50. juubelit ulatusliku metsaistutuskampaaniaga sündis valitsuse kommunikatsioonibüroos. Üleskutse juubeli puhul metsa istutada esitati teistelegi Euroopa Liidu liikmesriikidele. Sellest ka projekti rahvusvaheliselt mõistetav nimi - Greenwave (Roheline Laine). Kampaania raames on puude istutamisest teada andnud Läti, Leedu, Slovakkia, Küpros, Belgia, Malta ja Rumeenia.

Eestis on istutamist korraldav RMK välja valinud ning ette valmistatud ligi 250 lanki. Istutustalgutele saab RMK kodulehel registreeruda 20. aprillini.

Istutustalguid peetakse tänavu 14. aprillist 9. maini.

Eesti on üleriigilisi metsaistutustalguid korraldanud kolm aastat, varem on istutatud umbes 12 miljonit puud aastas. Tänavu on plaanis istutada 11 miljonit puud.

Riigimetsa majandaja RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK majandada on umbes 38 protsenti Eesti metsadest.

 

Allikas: www.etv24.ee

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.