Tänast päeva tähistatakse kui ülemaailmset toidupäeva, mille fookuses on kestlikud toidusüsteemid, toiduga kindlustatuse suurendamine ning tervisliku toitumise majanduslikult kättesaadavamaks tegemine.
Toiduga kindlustatus on maailmas jätkuvalt suureks probleemiks, kirjutab tänases maablogis Maaeluministeeriumi välissuhete osakonna nõunik Galina Uibos. Seejuures ei mõelda ainult näljahäda leevendamise peale, vaid ka tervislikule toitumisele ligipääsule.
12% maailma elanikkonnast ei saa piisavalt süüa, 40% ei saa endale lubada tervislikku toitumist. COVID-19 pandeemia on probleemi ulatust veelgi laiendanud. Kurioosumina on samal ajal jõudnud ülekaalulisus omakorda pandeemia tasemele. Ebatervislikust toitumisest on saanud surmaga lõppevate mittenakkuslike haiguste peamine põhjus.
Loe lähemalt: Ülemaailmne toidupäev toetab tervisliku toidu kättesaadavust -Maablogi (wordpress.com)
Allikas: Maaeluministeeriumi teade