Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maablogi:Täna on ülemaailmne toidupäev, mis keskendub tervisliku toidu kättesaadavuse suurendamisele (2021-10-15 08:52:14)


Tänast päeva tähistatakse kui ülemaailmset toidupäeva, mille fookuses on kestlikud toidusüsteemid, toiduga kindlustatuse suurendamine ning tervisliku toitumise majanduslikult kättesaadavamaks tegemine.

Toiduga kindlustatus on maailmas jätkuvalt suureks probleemiks, kirjutab tänases maablogis Maaeluministeeriumi välissuhete osakonna nõunik Galina Uibos. Seejuures ei mõelda ainult näljahäda leevendamise peale, vaid ka tervislikule toitumisele ligipääsule.

12% maailma elanikkonnast ei saa piisavalt süüa, 40% ei saa endale lubada tervislikku toitumist. COVID-19 pandeemia on probleemi ulatust veelgi laiendanud. Kurioosumina on samal ajal jõudnud ülekaalulisus omakorda pandeemia tasemele. Ebatervislikust toitumisest on saanud surmaga lõppevate mittenakkuslike haiguste peamine põhjus.

Loe lähemalt: Ülemaailmne toidupäev toetab tervisliku toidu kättesaadavust -Maablogi (wordpress.com)

Allikas: Maaeluministeeriumi teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.