Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti toidu kuu üritustest võttis osa 50 000 inimest (2021-10-13 08:43:23)


Terve septembrikuu väldanud Eesti toidu kuu jooksul toimus üle riigi kümneid toidule pühendatud üritusi ja neist võttis osa kokku ligi 50 000 inimest.

"Eesti toidu kuu üritused osutusid populaarseks, kinnitades siinse tarbija teadlikkust kodumaise toidu väärtustamisel ning oma toitumisharjumuste suunamisel värskemale ja tervislikumale valikule," lausus maaeluminister Urmas Kruuse. "Kuigi Eesti toidu kuu ürituste programm oli võrreldes eelnevate aastatega veidi lühem, siis sellegipoolest jätkus külastajaid neile kõigile. Eesti toidukultuur areneb jõudsalt edasi ning see on igati tervitatav."

Septembris toimus üle Eesti hulgaliselt toidule pühendatud üritusi- nii toidufestivale, laatu, konverentse kui ka töötube. Kuna COVID-19 viirusepuhangu tõttu olid kõik ürituskorraldajad ettevaatlikud ning väiksem külastajate arv oli ette näha, siis peeti oluliseks pakkuda Eesti toidu kuul tarbijatele üritusi ja teavet ka teises vormis. Nii olid toidukuu programmis esindatud toidufilmide festival, lastele mõeldud saatesari ning pakkumisi võis leida ka jaekaubandusest. Näiteks kogus ETV 2 kanalil näidatud lastesari "Magus Molekul" septembris kuue saatega lausa 69 000 vaatajat.

Eesti toidu kuu lõppakordina 20.-24. septembrini toimunud kalanädalal pakkus Tartu Ülikooli Kalanduse Teabekeskus koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega tänavu kalalõunaid tervishoiutöötajatele. Viie haigla peale söödi ära 365 kilo kalafileed ja jagati ligi 2000 portsu kala.

Eesti toidu kuud on septembris tähistatud alates 2015. aastast. Eesti toidu teemaline veebileht asub aadressil www.eestitoit.ee.

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.