Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti toidutootjad taas Euroopa tähtsaimal toidumessil ANUGA (2021-10-11 08:39:48)

9.-13. oktoobrini
toimub Saksamaal Kölnis taas Euroopa suurimaid toidumesse ANUGA 2021, millest Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja kaasabil võtavad osa ka Eesti toidutööstused. Tunnuslause Taste Estonia! all on oma tooteid Kölnis tutvustamas koja kaudu 13 ettevõtet: Artisan Honey OÜ, Gurmeeklubi OÜ, Nõo Lihatööstus AS, Linnamäe Lihatööstus AS, Farmi Piimatööstus AS, Saaremaa Piimatööstus AS, Balsnack International Holding AS, Eesti Sai OÜ, Peenjoogivabrik Nudist OÜ, Saku Õlletehase AS, Värska Vesi AS, Salvest AS ja Lojal OÜ.

"Saksamaa toiduainete turg on küll väga suur, aga samas valitseb seal ka väga tihe konkurents. Edukas eksport eeldab seega sihikindlat ja järjepidevat tegevust. Koroonapandeemia on alates möödunud aasta kevadest oluliselt takistanud ekspordisuunalisi tegevusi ja rahvusvaheliste messide toimumist. See on muutnud keerulisemaks ka Eesti ettevõtete jaoks oma toodetega eksportturgudele jõudmist," ütles Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Sõrmuse sõnul on meie toidutootjatele väga suure väärtusega, et mess üldse praegustes keerulistes tingimustes toimub ja annab ettevõtetele võimaluse oma tooteid tutvustada.

"Tänavusel messil on nii neid ettevõtteid, kes on oma tooteid juba mitmel korral näidanud ja ekspordivadki Saksamaale, kuid on ka päris esimest korda turgu uurima ja oma tooteid tutvustama tulnud ettevõtteid. Ettevõtted on pikisilmi oodanud võimalust rahvusvahelistel toidumessidel taas osaleda," lisas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja tarneahela nõunik Kaie Laaneväli-Vinokurov.

Eesti ettevõtete stendid asuvad Anuga erinevates temaatilistes hallides: Anuga Fine Food, Anuga Meat, Anuga Dairy, Anuga Bread& Bakery, Anuga Drinks ja Anuga Organic. Stendid disainis ja ehitas FutureDesign OÜ. Toidutootjad osalevad toidumessil Anuga 2021 turuarendustoetuse abiga.

Taust:

2021. a esimesel poolaastal moodustas Eestis toodetud või töödeldud põllumajandussaaduste ja toidukaupade eksport oli hinnanguliselt 495 mln eurot, mis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suurenes 5%. Eesti päritolu põllumajandussaaduste ja toidukaupade osakaal Eesti päritolu kaupade koguekspordis oli 8%.

Eesti päritolu põllumajandussaadusi ja toidukaupu eksporditi 2021. aasta esimesel poolaastal kokku 104 sihtriiki. Valdavalt on Eesti päritolu kaupade eksport orienteeritud EL siseturule. Kõige enam eksporditi lähiriikidesse - Lätti, Leetu, Soome. Saksamaa kuulub 10 tähtsaima ekspordi sihtriigi hulka. 28% ekspordikäibest EL riikidesse tuli piima ja piimatoodete müügist. Ekspordikäibest kolmandatesse riikidesse moodustas teravili 32%, kala 20%, piimatooted 7% ning muud põllumajandussaadused ja toidukaubad 40%.

Hallide ja stendide numbrid:

Anuga Fine Food - Hall 11.1, stend D-031g/D-033g

Artisan Honey OÜ

Gurmeeklubi OÜ

Anuga Meat - Hall 9.1, stend A-038g

Nõo Lihatööstus AS

Linnamäe Lihatööstus AS

Anuga Dairy - Hall 10.1, stend A-070g

Farmi Piimatööstus AS

Saaremaa Piimatööstus AS

Anuga Bread & Bakery - Hall 2.2, stend C-011g

Balsnack International Holding AS

Eesti Sai OÜ

Anuga Drinks - Hall 8.1, stend D-013g

Peenjoogivabrik Nudist OÜ

Saku Õlletehase AS

Värska Vesi AS

Anuga Organic - Hall 5.1, stend D-041g/D-043g

Salvest AS

Lojal OÜ



Allikas: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.