Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
1. oktoobril Dubais EXPO 2020 maailmanäitusel on esindatud ka Tartu linn ja Tartu Ülikool (2021-10-06 08:26:30)


Dubais 30. septembri õhtul suurejoonelise tseremooniaga avatud maailmanäitusel EXPO 2020 on 190 riigi hulgas esindatud ka Eesti. 42 eksponendi hulgas tutvustavad oma võimalusi ka Tartu linn ja Tartu Ülikool. Riigi sinise esinduspaviljoni keskmes on Eesti digilugu ning nutikad ja jätkusuutlikud lahendused.

"Tartu linn tutvustab maailmanäitusel piirkonna kõrge ekspordipotentsiaaliga ettevõtteid ja mitmesuguseid ettevõtetega koostöös välja arendatud targa linna lahendusi," rääkis Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg. "Näidetena võib välja tuua uuenduslikud taristulahendused, andmepõhise linnajuhtimise ja avalike teenuste arendamise, SmartEnCity projekti, Tartu Smart Bike rattaringluse, nutika ja keskkonnasäästliku ühistranspordisüsteemi ning mitmed teised innovatsiooniprojektid," täpsustas Kalberg.

Ülikooli eesmärke EXPO 2020l tutvustas Tartu Ülikooli rahvusvahelise koostöö juht Kristi Kerge: "Tartu Ülikool osaleb EXPO 2020 maailmanäitusel, et näidata, kuidas Eesti teadlased aitavad kaasa globaalsete probleemide lahendamisele. Samuti on eesmärgiks tutvustada kõrgetasemelisi teadussaavutusi ning leida võimalusi ettevõtluskoostööks".

Tartuga seonduvatest sündmustest toimub detsembri keskel haridusnädal, mille raames korraldab Tartu Ülikool koos teiste Eesti ülikoolidega Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Eesti Teadusagentuuri eestvedamisel ühisseminari. Tartu ja Tallinn korraldavad ühise, tarkadele linnaruumilahendustele suunatud ettevõtlusseminari 10. jaanuaril. Sel ajal külastab Dubai EXPOt ka Tartu linna delegatsioon.

Tartu on esindatud ka novembri alguses toimuval linna- ja maakeskkonna arendamise teemanädalal, mille raames osalevad linnaarhitekt Tõnis Arjus ja Positiumi esindaja Margus Tiru temaatiliste ärifoorumite paneeldiskussioonides. Detsembris, haridusnädala raames osaleb ärifoorumi paneeldiskussioonis ka ettevõtja, õppejõud ja sTARTUp Day 2021 programmijuht Triin Kask.

Dubai EXPOl on kesksel kohal innovatsioon ja tehnoloogia ning äri. EXPO ala on 4,38 ruutkilomeetrit, kuhu on ehitatud jätkusuutlik tulevikulinn, mille arhitektuur on omaette vaatamisväärsus. Lisaks toimub iga päev rohkem kui 60 üritust ja külastajatele pakutakse proovimiseks poolesaja rahvusköögi maitseid. 182 päeva kestvale EXPOle on oodata rohkem kui 25 miljonit külastajat. Maailmanäitus jääb avatuks kuni 31. märtsini 2022.

Allikas: Tartu LV uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.