Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister: koolilaste toidulauale peab jõudma rohkem tervist toetavat toitu (2021-10-01 09:17:13)


Valitsus kinnitas 30.09.2021. a. riigieelarve, millega suunatakse 1,65 miljonit eurot koolilaste tervislike toitumisharjumuste kujundamiseks.

"Käivitame pilootprojekti, mille eesmärk on pakkuda koolides rohkem mahetoitu. Lisaks toetame järgmise aasta riigieelarvest koolikava kaudu puu- ja köögivilja ning piima ja piimatoodete suuremat tarbimist, et koolilaste toidulauale jõuaks senisest enam tervist toetavat toitu," sõnas maaeluminister Urmas Kruuse.

Tuleva aasta riigieelarvega suurendatakse ka toiduohutuse valdkonna rahastust. "Eestis müüdav toit peab olema tarbijale ohutu. Seetõttu tehakse 200 000 euro eest enam toidukvaliteedi ja -ohutuse seireid," lisas minister.

Et edendada eksporti ja luua ettevõtetele paremaid võimalusi osaleda välismessidel, makstakse järgmisel aastal turuarendustoetusi kokku 400 000 euro ulatuses. Lisaks suureneb 800 000 euro võrra tõuaretustoetusteks makstav summa - kokku makstakse 2022. aastal tõuaretustoetusi enam kui 4,5 miljonit eurot.

Maaeluministri sõnul on toiduohutuse tagamisse, ettevõtete ekspordivõimekusse ja keskkonnahoidu panustamiseks ning kliimamuutustega kohanemiseks vaja teaduspõhist poliitikakujundamist. "2022. aastal suunatakse riigieelarvest valdkondliku teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni edendamiseks üle 1,3 miljoni euro."

Lisaks arutatakse valitsuskabinetis võimalust maksta kriisitoetust riigieelarve reservi vahenditest.

Kokku toetatakse põllumajandus-, toiduaine- ja kalandussektorit ning maaelu järgmisel aastal ligikaudu 380 miljoni euroga. Kasvab ka põllumajandustootjatele makstav otsetoetuste maht, milleks on tuleval aastal kokku enam kui 190 miljonit eurot.


Allikas: Maeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.