Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lillepi park sai kaitse alla (2007-04-12 13:51:48)


Pargis on loendatud 75 liiki taimi ja 90 liiki linde…

Neljapäeval, 12. aprillil otsustas Vabariigi Valitsus Keskkonnaministeeriumis valminud eelnõu kohaselt võtta maastikukaitseala eritüübina kaitse alla Tallinnas Pirita linnaosas asuva Lillepi pargi.

“Ettepaneku pargi kaitse alla võtmiseks tegi MTÜ Lillepi Pargi Selts,” ütles Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna peaspetsialist Urve Sinijärv. “Tegemist on Kadrioru järel suuruselt teise avaliku pargiga Tallinnas, millest on kujunenud linnaosa elanike jaoks oluline puhkeala. Ka on park liigirikas nii taimestiku kui ka linnustiku poolest.”

Üheks kaitse alla võtmise ajendiks oli seegi, et Lillepi parki kavandati suure golfiväljaku rajamist.

Lillepi pargi puhul on tegemist vabakujundusliku ja looduslähedase ilmega pargiga, mille pindala on 35,6 hektarit ja kus on loendatud 75 liiki taimi ja 90 liiki linde. Maastikukaitseala eritüübina käsitletavate parkide kaitse-eesmärk ongi ajalooliselt väljakujunenud planeeringu ning liikidega puistu ning pargi säilitamine. Lisaks puhkevõimalustele on sellised kohad olulised ka kultuuriloo, ökoloogia ja esteetika seisukohast.

Lillepi pargi kaitse alla võtmist on toetanud ka Tallinna Linnavalitsus. Kogu pargi ulatuses on tegemist munitsipaalmaaga.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 12.04.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.