Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti maatoit on leidnud kindla koha kaardil (2007-04-12 13:30:23)


Huvi maatoidu vastu tunnevad ka Eestit külastavad turistid…

Põllumajandusministeeriumi välissuhete ja arenduse asekantsler Ruve Šank rõhutas ürituse Tunnustatud Eesti Maatoit 2007 avamisel, et eesti maatoit on leidnud kindla koha kaadril.

Ruve Šanki sõnul kutsub Põllumajandus-Kaubanduskoja poolt korraldatav maatoitude hindamise ja tunnustamise võistlus tootearendusega tegelema, pakkudes selle kaudu nii maainimestele, linlastele kui ka turistidele uut ja huvitavat ning väärtustades sellega eesti toitu.

Asekantsler selgitab, et juba teist aastat sisaldab MTÜ Eesti Maaturismi kataloog “Eestimaa reisijuht” toidukaarti. “Sel aastal on kataloogi lisandunud pildid toitudest, mida pakutakse kaardil märgistatud toidukohtades. Põllumajandusministeerium avaldab lootust, et projekti käigus välja mõeldud toidud leiavad oma koha ka kavandatavas Läänemere toidutee projektis”, lisab Šank.

“On tänuväärne, et nii Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda kui ka MTÜ Eesti Maaturism on panustanud maatoidu edendamisse”, ütleb Šank.

Tunnustatud Eesti Maatoidu projekti algatas Eesti Põllumajandus–Kaubanduskoda 2005. aastal toidukvaliteedi programmi raames. Projekti väljatöötamise tingis vajadus tutvustada maaelu ja maaettevõtlust läbi omapäraste ja maitsvate toitude, tõstes esile väikeettevõtetes
valmistatavaid tooteid ja toite.

Huvi maatoidu vastu tunnevad ka Eestit külastavad turistid. Möödunud aasta lõpus FoodFest 2006 raames toimunud Äripäeva konverentsil avalikustatud uuringust selgus, et kaks kolmandikku Eestit külastavatest turistidest soovib kindlasti maitsta meie rahvustoite.

Põllumajandusministeeriumi 12.04.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.